Lars Eliasson

Sjukvården i inlandet

Sjukvården i inlandet är en väldigt viktig valfråga. Det måste tillföras tillräckliga resurser för att vi ska få en bra sjukvård. Läkarbristen och ständiga byten av stafettläkare är ett stort problem när patienterna inte får någon kontunitet.

I gär var jag med på ett träff med Folkhälsonämnden i Södra Lapplan och vi diskuterade då dessa frågor. En bra hälsa och ett bra välbefinnande är oerhört viktiga för inlandsborna.

4 kommentarer

  1. ivar

    Sjukvård kostar pengar. Pengar till sjukvården kommer från skatten. Alliansen sänker skatten. Mindre skatt = mindre pengar. Vem ska bekosta sjukvården i inlandet?

  2. Max Fredriksson

    Bra att du hakade på det jag skrev om kontinuiteten. Men frågan är hur du (Fp) tänkt jobba med läkarbristen och hur eller varifrån Ni tänkt tillföra resurser till inlandets sjukvård.

  3. Lars Eliasson

    Svar till Max Fredriksson (2010-08-19 16:28)
    Max.
    Först måste vi få en rättvis fördelning av sjukvårdens resurser så att inlandet får en större del.
    Sedan bör Landstinget prioritera sjukvården framför andra mindre viktiga verksamheter och skära ned på en väldigt stor administrativ apparat.
    Vidare tycker jag att man bör komma bort från systemet med stafettläkare som är väldigt dyrt. Att vara läkare i inlandet är speciellt och krävande och man bör därför ha en högre lön. Kanske även stimulans med avskrivning av studieskulder. Det finns möjligheter om bara viljan till förändring finns. Trots högre löner kommer en sån förändring ändå att bli billigare för Landstinget

  4. Lars Eliasson

    Svar till ivar (2010-08-19 11:03)
    För min del,och även Folkpartiet, är inte ytterligare skattesänkningar högprioriterade. Det är viktigare med tillräckliga resurser för vård,omsorg och skola.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.