Lars Eliasson

Satsningarna i Kittelfjäll går framåt

Miljö och byggnadsnämnden hade ett långt, intressant och viktigt möte idag.

En stor del av mötet ägnades åt utvecklingen i Kittelfjäll. Den nya fördjupade översiktsplanen godkändes med vissa justeringar och ställs nu ut för att alla ska få ge sin syn på planerna och tycka till om utvecklingen i den lilla fjällbyn. Ett antal detaljplaner redigerades och kommer att sändas ut på samråd.

Det är viktigt att  vi får en varsam exploatering där stor hänsyn tas till lokalbefolkningens synpunkter. Med hundratals nya stugtomter, nytt affärscentrum, 2 nya skidliftar och nya hotell så kommer det att ske en väldig utveckling i Kittelfjäll.

Ungdomarna i Vilhelmina behöver  framtidstro för att kunna satsa på en framtid i Vilhelmina.

3 kommentarer

  1. Conny Olofsson

    En fördjupad översiktsplan skulle ha fastställts betydligt tidigare. Varför har det dröjt? då flera detaljplaner redan gjorts utan denna viktiga övergripande planering som grund. Dessutom så bör den kommunala översiktsplanen reviderats parallellt med lämpliga teman som kan vara tillväxtbefrämjande i området. Visst har tillväxtverket haft ett samarbete, som studie? Hur samordnas arbetet med kommunstyrelsen som har visionerna samt ett ansvar att hela kedjan följs upp från plan till utförandet utan onödiga kostnader eller minska oreda på plats.

  2. Lars Eliasson

    Svar till Conny Olofsson (2010-08-25 20:30)
    Conny.
    Du känner nog till att den kraftiga ökningen av byggplanerna gjort att vi tvingats till att planera in ett helt nytt avloppsreningsverk på ett nytt ställe. Hade en översiktsplan antagits för 3 år sedan så hade den varit inaktuell idag och behövt omarbetas.

    Kommunens arbete samordnas naturligtvis så att allt ska vara samstämmigt. Utbyggnadsplanerna anpassas till utbyggnadstakten på avloppsreningsverket och exploateringsavtal måste upprättas inna detaljplanerna antas. Vi har ett tätt samarbete mellan KS och Mbn så du kan vara alldeles lugn.

  3. Conny Olofsson

    Inget svar på tillväxtverket se då en länk som kan vara tänkvärd i det framtida arbetet

    http://www.tillvaxtverket.se/huvudmeny/insatserfortillvaxt/fjallanpassadhallbarlokalochregionalutveckling/planeringsperspektivet.4.2951bcb412700b68b8680001561.html

    En fördjupad plan ska visa våra ambitioner och vara styrande. Ju snabbare den görs, i en lokal process dess bättre är det – sen skall den styra utvecklingen åt rätt håll. Vi har taktpinnen och framtiden i vår hand. Visst bör lokalbefolkningen få känna sig lungna, om ordning och reda råder, men jag är nog inte så säker – ännu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.