Lars Eliasson

Alliansen satsar på inlandet

Ur Alliansens jobbmanifest som presenterades igår:

 "För att säkerställa att hela landet ska kunna växa ska offentlig och kommersiell servicefinnas i hela landet. Genom Alliansens landsbygdsstrategi och det landsbygdsprogramsom har utarbetats ska landsbygdens villkor ytterligare förbättras underkommande mandatperiod.

En särskild satsning görs för att stärka utvecklingskraften i Norrlands inland. Ökatentreprenörskap och utvecklad innovationsförmåga ska bidra till förnyelse av ekonomin.En statlig fond för riskkapital – Inlandsinnovation – inrättas och ska arbetatillsammans med privata och offentliga aktörer."

 Jag tycker att det är en glädjedag för oss inlandsbor.Alliansens satsning på inlandet med 2 friska miljarder i en riskkapitalfond är precis vad vi behöver.

 Lars Eliasson 

6 kommentarer

  1. ivar

    Det låter bra med 2 miljarder. Finns det någon reservation mot vad dom får satsas i? Så att det inte bara blir olönsamma vindkraftverk. Som det har varit förut så har det så kallade norrlandsstödet exporterats söderut genom att den mesta upphandlingen har skett hos företag utanför regionen genom att de har kunnat hålla lägre/dumpade priser

  2. Lars Eliasson

    Svar till ivar (2010-08-27 22:43)
    De specifika reglerna för den nya fonden är väl ännu inte utformade men pengarna behövs för att utveckla inlandet.
    Jag är övertygad att pengarna kommer att gynna inlandsföretagen

  3. Med Maud i spetsen

    Alliansens valfläsk till inlandet, alla vet väl hur Maud övergav oss och blev storstockholmare där röstunderlaget finns

  4. AR

    Men räknas inte ”Norrlands inland” f.o.m Dalarna och uppåt samt från gränsen och till typ 5 mil från kusten? Blir ju ganska mycket yta som dom 2 miljarderna ska täcka. Men allt är ju välkommet.

  5. Lars Eliasson

    Svar till Med Maud i spetsen (2010-08-28 14:02)
    Svårigheten att få loss kapital till investeringar i inlandet är ett stort problem som diskuterats i många år.
    Där privat kapital inte räcker till måste staten ta ansvar och hjälpa till. Utvecklingen av inlandet är en angelägenhet för hela landet,även om många storstadsbor ännu inte förstått det. Nu har vi ALMI,Norrlandsfonden och Inlanndskraft.ALMI har fått ökade resurser. Jag tror att regeringens vilja att satsa ytterligare 2 miljarder i en ny fond behövs för att ytterligare stärka utvecklingskraften i inlandet.

  6. Lars Eliasson

    Svar till AR (2010-08-28 15:48)
    Det är väl bra att man från regeringens sida speciellt pekar på behoven i Norrlands inland. Det visar på att man är medveten av behoven och ser utvecklingsmöjligheterna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.