Lars Eliasson

Svenska språket och integrationen

Det är viktigt att flyktingar och invandrare får en bra utbildning och lär sig det svenska språket. Svenska språket en en nyckel till en lyckad intergration i samhället. Sedan måste möjligheterna att komma in på arbetsmarknaden förbättras och fördomar bekämpas. Många välutbildade invandrare får inte jobb på grund av fördomar och där behövs en förändring.

Allianser föreslår att flyktingar ska få obligatorisk utbildning i svensk demokrati och jämställdhet.Det tycker jag är bra. Den svenska jämställdheten har vunnits genom lång kamp och den kan vi inte tumma på.

2 kommentarer

  1. Toni Appelqvist

    Lars
    Frågan är hur du/ni ska få med migrationsverket på era planer. För dom förvägrar alla att göra något vettigt på dagarna. Som att läst Svenska. Nä dom har en plan nämligen. Att dom sylsökande ska bli så less att inte får göra något utan bara sitta i sina skrala bostäder att dum frivilligt flyr Sverige. Så är det ! Och jag vet hur det funkar nämligen.

  2. Lars Eliasson

    Svar till Toni Appelqvist (2010-08-30 21:45)
    Toni.
    Det är ju tråkigt när det inte fungerar.Det är ju otroligt viktigt att utbildningen i svenska fungerar bra.Det tycker vi i Folkpartiet både i kommunen och på riksplanet.
    Hanläggningstiderna för de asylsökande måste ju förkortas så att man undviker en lång väntan i ovisshet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.