Lars Eliasson

Sjukförsäkringen

Sjukförsäkringen är ju en av grundpelarna i vårt välfärdssystem och den måste ju fungera bra. När man blir sjuk ska man kunna förlita sig på att man har rätt till sjukpenning. Man ska inte behöva kämpa mot myndigheter som saknar förståelse för den situation som man hamnat i. Om en försäkringsläkares utlåtande saknar betydelse så kan man väl lika bra ta bort alla försäkringsläkare. Det tycker ju inte jag utan min uppfattning är att man måste lita på de som ger proffessionella utlåtanden.

När det nu uppenbarligen blivit fel i reglerna för sjukförsäkringen så måste ju reglerna ändras snarast.

2 kommentarer

  1. Sven Johansson

    Varför kommer detta blogginlägg först nu? Det var ju allmänt känt långt före valet att reglerna för försäkringskassan var alltför rigida!
    Varför reagerade du inte då? Är det som vanligt ”försent ska syndaren vakna”?
    Vill du ha syndarnas förlåtelse när du nu äntligen öppnat ögonen?

  2. Lars Eliasson

    Svar till Sven Johansson (2010-09-26 21:55)
    Sven.
    Jag har inte sådant inflytande på utformningen av reglerna för sjukförsäkringen att jag behöver be någon om förlåtelse. Vi är många som länge känt en oro för hur sjukförsäkringen tillämpas och försökt att påverka så gott vi kunnat. Det tidigare systemet där många förtidspensionerades var ju dåligt. Nu tycker jag att de fall som redovisas i media gör att reglerna snarast måste ändras. Även tillämpningen av regler måste ses över.Det kan ju inte vara så att man inte lyssnar på de experter som har som uppgift att bedöma om en person är sjuk eller inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.