Apropå våfflor – lite fiskinspirerade:)

Våffeldagen var ju i torsdags, men sonen protesterade högjutt över att behöva äta våfflor två dagar i rad – och ok, det kan man väl köpa:)

Så vi bestämde att vi äter våfflor på lördag, när vi kommer hem från Åsele – praktist, enkelt och gott…

Smeten gör vi själva och vi använder dinkelmjöl i den, så GI blir lite lägre:

12 laggar

Slå sönder 2 ägg i en bunke. Häll på 5 dl mjölk och ½ dl flytande smör.

Rör ned 3 dl dinkelmjöl, 1 dl fullkornsvetemjöl, 1 tsk bakpulver och 1 tsk salt.

Blanda till en jämn smet.

Grädda i våffeljärn och servera med:

I fiskens tecken:

lite rom, creme fraiche och rödlök.

gravad el rökt lax m creme fraiche och rödlök eller laxsås

Och som efterrätt:

Grädde och sylt

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.