Matprat – Fiskrecept

På Nyhetsmorgon, på tv4, så ska det stuvas abborre idag.

Tv-kocken filéar abborre – precis som jag gjorde tillsammans med Sverker i Plus 2008:O)

Fast han har m y c k e t bättre kniv! – underlättar en hel del!

Det är fantastiskt att abborren blivit en sådan delikatess som den blivit…

Jag minns min barndoms abborre; kokt i fiskbuljong, med lite xtra vitpeppar.
Serverad med kokt potatis och en vitsås med gräslök i – det var underbart gott!

En annan delikatess är filéad abborre, panerad, kryddad och stekt i smör.
Serverad med kokt potatis, grönsaker och skirat smör…

 

Nu är jag en obotlig allätare   – fråga inte mej om ngt är dåligt; jag tycker förmodligen tvärtom:)

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.