Konst på våra sjukhus, när såg du ett konstverk senast?

Det är måndag morgon, jag ska till min vårdcentral för att lägga om mina sår och ta prover. Det jag slås av när jag kommer in på den nya Hälsocentralen är att det är konst av Berta Hansson (1910-1994)  i väntsalen.

Jag tycker mycket om Berta Hanssons konst, enkla , vilsamma och roliga! Ja det finns en viss humor om än de är svarta och vita, tryck. Ja grafiska bilder, det var något som låg Berta Hansson varmt om hjärtat.

Informationen om konstverken är knappa – jag vet inte om det finns mer någon annanstans. Men jag kan önska att om vi nu har konst på våra sjukhus och vårdcentraler varför inte göra det mer tillgängligt och skoj? Vet du vem som skapat det konstverk som du upplevde senast vid ett besök vid vårdcentralen eller sjukhuset? Visst kan det vara spännande att veta mer, så att vi kan lyfta våra tankar och blickar från den smärta och sorg vi känner i vår sjukdom eller av den anledning vi är på platsen där konstverket finns?

På NUS finns det ännu mer konst, det finns ett konstarkiv och det finns en person i dag, som arbetar med konst på alla vårdinstanser i hela Västerbotten!

Önskar dig en härlig vecka som startat med denna måndag – kommer du att se konst i sjukhusmiljö i veckan? Hör av dig till mig , jag är intresserad av att veta vad du gillar med den?

// Jeanette Gustafsson Konst & Kultur politiker för Liberalerna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.