Vill du och får du bestämma över din kropp?

Vill du och får du bestämma över din kropp? Är det någon annan som bestämmer över den eller vill det?

Som cancersjuk kan jag känna att det är cancern som bestämmer över min kropp. Men det är upp till mig om jag ska ge allt jag kan eller bara ge upp!

Jag reagera på en insändare som var i Norran i veckan.  ”Har kvinnan rätt att bestämma över sin kropp”

Som Liberalfeminist vill jag öppna för samtal och diskussion när Världen är så aggressiv, som jag ser det. I Polen och Malta förbjuder man abort vilket innebär att många unga kvinnor far illa, de kan inte fortsätta sin utbildning eller sin karriär när de måste föda det oönskade barnet eller ta hjälp på olagligt sätt.

I Sverige arbetar vi Liberala Kvinnor för att kvinnor och män ska ha rätten till sin egen kropp och det gäller även kring Abortfrågan! Ordförande Gulan Avci skrev en artikel 2015 som är aktuell i dag tillsammans med Linda Nordquist ”Stefan Lövén sviker feminismen ”

Jag vill att vi öppnar våra ögon för livet, men att vi inte bestämmer över andras kroppar. Tänk efter själv. Jag är en barnfri kvinna – är bonusmamma till 5 tjejer och 3 bonusbarnbarn, det är så underbart. Jag har valt detta – det har inte alla det vet jag ! Men det viktiga är att ingen annan har fått bestämma åt mig eller dig! Kärlek önskar jag er denna måndag kväll!

En hälsning från Umeå // Jeanette Gustafsson Liberalledamot i Skellefteåkommun och Västerbottens läns landsting

Just nu cancersjuk i Sarkomcancer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.