Första natten blir i tält… Men vi har i alla fall myggmedel!

God kväll, kära Liftarpatrullsfans (för jag tar för givet att ni är fans)!

Det har inte riktigt gått enligt planerna, och vi är tyvärr inte i Husbondliden och gör oss redo för ett slumberparty hos en främling. Vi försökte få lift dit, men när vi väntat i en evighet fegade vi ur och valde att stanna kvar i Lycksele över natten i stället. Det kändes liksom lite osäkert att åka till en by och knacka dörr och hoppas att någon vänlig själ skulle släppa in en, och det kändes inte heller så lockande att kanske måsta driva omkring utomhus en hel natt. Vi har ju nämligen varken tält eller sovsäck med oss. Det var helt enkelt viktigare att ta med tjugo klänningar och min plattång, om man säger så.

Fram tills för en timme sedan var vi bostadslösa även här i Lycksele, men efter en promenad till Ansia Camping och ett snack med ängeln Jenny i receptionen har vi nu fått oss en tältplats och lite frukost till i morgon. Något tält hade campingen inte att låna ut, men ett sådant, två sovsäckar och två luftmadrasser (de kan vara trasiga, och vi har ingen pump) lyckades vi låna till oss från några bekanta till Malin. Lite fusk, vi vet, men vi kunde ju inte direkt bara lägga oss direkt på gräsmattan under bar himmel och bli uppätna av myggen hela natten. Eller hur? (Håll med nu, är ni snälla.)

Nu har vi det i alla fall ruskigt bra. Dricker varsin öl som vi lyckats tigga till oss, tittar på midnattssolen och äter oss mätta på luftmadrass (se bild).

God natt från oss!

 

2 kommentarer

  1. Lars B

    Smart val, mygg kan verkligen förpesta tillvaron, så det är väl helt okej att låna ett tält så att resan inte ska måsta bli inställd pga blodbrist orsakat av mygg…
    Ansia camping ser ju ut som ett bra ställe!

  2. Sovplats

    Ring Sven-Olof Dahlgren han ordnar sovplats i husbondliden, jag lovar:) Har inte nummret, ni får googla. Han bor i Rusksele.
    Vore kul om ni tog er till Lappis!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.