Lilian Borgström, Lycksele

Back to base camp

Vi har nu kommit tillbaka till Kathmandu efter tre dagar i Pokhara. Vi åkte ett litet propellerplan som tog 20 passagerare, en flygtur som vi sent ska glömma?
Den australienske piloten styrde planet med van hand mellan bergstopparna. I Pokhara var luften renare, trafiken lugnare och vi förstår varför det är ett populärt rekreationsställe.
Hit kommer många för att gå på tracking, forsränna, ro/paddla och cykla.
Vi valde shopping och skolbesök, förutom söndag morgon då vi åkte buss och vandrade till Sarangkot, en utsiktsplats 1592 möh. Där såg vi den underbara soluppgången samt Fishtail (Machhapushhre), en topp som liknar stjärtfenan på en fisk. Den del av Himalaya vi såg ingår i ett trackingstråk som heter Annapurna, där högsta toppen är 8091 möh.
Här i Kathmandu är allt lugnt, vi har inte märkt något av de demonstrationer som varit utanför den kinesiska ambassaden, vi är långt därifrån.
Ikväll har vi åkt taxi med nya erfarenheter. Vi beställde tre bilar till en restaurang och avtalade med chaufförerna att hämta oss efter ca 3 timmar. Det fungerade! Kanske för att vi betalade resorna när vi kommit tillbaka till hotellet.
God natt!

En kommentar

  1. Emma W

    Fina bilder från Pokhara! Skönt med lite andrum från storstadssmogen.
    Här i sthlm är det full vår nu, riktigt härligt o sommartiden gör det ju inte sämre.
    Ska bli så kul att prata med dig när du kommer hem mamma!
    Kram , Emma

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.