Flyttfågeln

Att leva i två skilda världar

Vänskap för livet

Vi lekte med varandra när vi var små. Åkte masonitskiva utför backen i Joeström och det var en enorm backe på den tiden. Nu tycks den ha krympt under årens gång! Men vår vänskap har bara vuxit sig starkare. 

Före helgen gav han oss mängder av älgkött.

Jag stod hela fredagen och styckade fram den ena steken efter den andra. Nu kommer jag att längta ihjäl mig efter alla älgstekar, älgköttsoppor och älggrytor hela vintern. Har i alla fall gjort i ordning en hel mängd formar med färdigmat i olika smaker som finns i frysen till barn och barnbarn som kommer under höst-, sport- och påsklov. Ibland också emellanåt, när som helst. Visserligen är ena sonen utbildad kock men det ska ju också handla om semester för de stora och de små. Lilltösen 7 år var helt bestämd i sommar och sa: "Nä´ se älg ät ja´ int´". Men farmor sa bara att, nu ska vi äta kött, potatis och sallad. Alla andra var tillsagda att, inte nämna vad det var för kött. Lilltösen åt med gott mod och tog till och med påfyllning. Svartvinbärsgele´n var också en höjdare. Köttsoppan slank ner utan grima´s likaså alla andra rätter av älg.Det blev många älgkötträtter hon åt under de 3,5 veckorna hon var hos oss.

Nå´ n gång ska hon få veta sanningen men vi får vänta med det.

Nu ser vårt paradis eländigt ut. Komposterna är fyllda till bristningsgränsen av alla vackra sommarblommor. Ny gräsmatta är sådd men  det ser ut som ett krattat potatisland. Det blir vackrare till nästa sommar när det nya gräset ska spira.

Min vän som förser oss med älgkött kommer upp titt som tätt för fiske och skoteråkning så han har naturligtvis också tillgång till det färdiglagade.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.