Flyttfågeln

Att leva i två skilda världar

Flyttfågeln brukar stanna längre i Paradiset,

I våras blev min man tillfrågad om han ville ställa upp i en tävling i Boule den 2 oktober. Han frågade mig om det gick bra och jag sa, Okey. Så vi åkte ner en månad tidigare faktiskt för denna tävling.

I fredags satt jag ute i trädgården mest hela dagen medan han var på tävlingen. Satt under parasollen och läste Lisa Marklunds Livstid och njöt av att ha det lugnt och skönt. På förmiddan hade jag gjort 42 köttfärsbiffar med lök så middan var klar.(Har så klart många i frysen).

Dom samlades 08.30 och började tävlingen 09.30. Han kom hem 16.30, helt slut. Av både värme och spänning med en "guldmedalj" på bröstet. Det var 36 lag som spelade (72 personer) och han vann med sin partner. Plus att dom fick 40 euro var.Det var privatsjukhuset Jan Jaime som sponsrade tävlingen.  Det var en höjdpunkt att han vann när vi ändå hade åkt ner bara för detta.

För tre år sedan vann han och jag europamästerskapet i boule här nere. Det var verkligen stort. Första gången vi spelade i denna tävling blev vi åtta, andra gången fyra och sen VANN VI. Det är tävlande från 13-14 nationer med fyra lag från varje nation, med många duktiga spelare. Pokalerna vi fick av Torreviejas borgmästare är så stora så dom får vi nog använda till att fylla med champagne när vi har vår 35-åriga bröllopsdag nästa år. Det ryms säkert två flaskor i en pokal. Om inte mer.

Vad vi ALDRIG gör och det tror jag ger oss pluspoäng. Det är att vi inte dricker alkohol. Aldrig dagen före tävling eller under tävling. För det serveras både vin och öl under tävlingarna. Brukar titta på de som är med i vår grupp och ser jag att dom dricker öl eller vin tänker jag bara………..:"okey, fortsätt med det, då vinner vi!" Det brukar stämma bra.

Men nu har jag slutat spela boule. Behöver en lugn stund för mig själv. Går hos läkare för mina enorma magproblem. Hoppas att det inte är nå´t allvarligt. Men man blir ju alltid orolig när man inte mår bra.

Ha´ det gott

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.