Flyttfågeln

Att leva i två skilda världar

Nyårsafton i mitt land….inget griskött

Hej alla som läser min blogg och Gott Nytt år!

Igår satt jag och min man på Chinarestaurangen. Vi äter helst idag anka som är otroligt gott. Vi hade på dagen 22 grader varmt så vi låg uppe på solterassen och solade(och sov) och hade det hur skönt som helst.

Efter allt julstök med mat och bak.Och gäster och disk är det skönt att "bara få vara".  Igår tog jag bort alla tomtar som fanns i och utanför vårt hus. Till nyåret finns bara i vårt hus, sen 40 år tillbaka, vita ljus levande eller elektriska och vita dukar. När julafton är över så är det röda, julaftonslika borta.

I morgon har vi en hektiskt dag. Jag är en av arrangörerna  för festen. På vår boulebana. Det är 47 anmälda till festen. Alla får champagne när de kommer. Sen blir det två omgångar boulespel. Efter det ska vi servera grillad kalkonkorv med salsa, bröd och tillbehör. Samt att det ingår ett glas vin eller en öl. Det finns också att köpa alkoholfri glögg. Vill man spetsa den så finns en 4:cl  vodka att köpa.

På kvällen är vi bjudna till nyårsaftonsfest. Det känns helt befriande. Utom att vår lilla hund, som nu är 14 år, blir helt utom sig när det smäller från fyrverkerier. Vi hittade ju henne här nere när hon var 9 månader gammal. Sen när vi kommer till Mosekälla i Tärnaby där de vuxna och småbarnen  ska "skjuta in sina gevär" innan älgjakten alldeles intill oss, trots att det finns en skyttebana, har vi ett stort helvete. Men hon blir med oss till festen så vi har koll på henne. Trots att hon är med oss så hyperventilerar hon och skakar som ett asplöv.

I morgon, årets sista dag har dom lovat oss att ha SOL och 18 grader varmt.  Men vill tala om ATT  18 grader varmt här nere denna årstid är som 28 grader varmt i mitt paradis i Mosekälla. Det har vi aldrig…,

Ha en fin kväll allihopa.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.