Flyttfågeln

Att leva i två skilda världar

Nu rymmer jag utomlands……..

för nu är det tid för mig att ta semester. Lämnar de av vår familj som får stanna här som hundvakt. Nu åker jag och min man tillsammans med våra goda grannar här i Mosekälla till "Dönna". Vi har som vanligt bokat en lägenhet på Brygga med alla faciliteter. Vi åker till Nesna och sen med båten Buster över till Dönna. Det är en härlig tur över där man på håll får se Dönnagubben och ett otroligt fint landskap. Vi möter också Hurtigruttens båtar och vi vinkar och får vinkningar tillbaka. Härligt!

På dagarna är vi ute och fiskar med allehanda redskap. I fjol fick jag bl a makrill och det var en upplevelse utan dess like. Det kändes som elektriska stötar i linan.

På kvällarna lagar vi god mat tillsammans med en flaska vin och sen spelar vi kort och tar oss en grogg eller två. Har vi tid över så sitter vi och småmyser tillsammans och talar med varann om livet i stort och smått.

Nu ska vi planera vad vi ska ha med oss. Så vi inte fyller väskorna med dubbla ting. Vi förväntar oss att andra kvällen vi är där kunna laga en god fiskmiddag. Det är jag säker på att vi kan.

Det ska bli en lisa för själen att "bara få vara" i fyra dagar. Efter att ha ställt upp för alla som gästat oss. Inget ont sagt om det för jag har glatt mig oerhört men nu behöver jag tid att koppla av.

Ha det fint alla och ta tillvara livet!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.