Flyttfågeln

Att leva i två skilda världar

Rabiesspruta,bouletävling och rödpeppar

Under de få dagar vi varit här i Spanien har vi hunnit med en hel del. Jag ska inte berätta om den städning min man gjort(dammsuga, torka golv) men vem ska putsa fönstren? Vi har sammanlagt minst 35 rutor att putsa…………..och jag klarar inte det pga min halsrygg som ger mig ichiassmärtor i hela höger arm. Men dammtorkat har jag så det glänser överallt.

Tokfia som man är och pedant.

Nu är vår lilla spanska hund på 14,5 år vaccinerad mot allt. Hon är så otroligt nervös när vi åker ner till veterinären som hon känt i nästan14 år. Hon hyperandas och vill bara gå därifrån. Det är bara att försöka lugna henne i knä´t men sen är man full av hundhår som lossnar av henne på gr av stressen.Och inte känner hon heller när hon får sprutan för hon säger ingenting. Vi har en helt otroligt fin spansk veterinärklinik här ista´n. Frågade honom idag vad jag ska göra om hon avlider. "Ring mig så tar jag hand om henne och sen kör jag henne till kremering". Det känns så skönt att ha denna fina veterinär.

Intill oss växer ett träd. Närmare 2 meter högt. Som just nu är fullt av omogna rödpeppar. Om några veckor kan vi gå dit och skaka ner mogna rödpeppar, torka dom och använda i vår matlagning. Fantiskt. Det är ju ett plus med att bo här. Vill man,så kan man också plocka rukkolasallad i naturen. Men jag köper hellre min sallad. Vem vet vem som ……….på den.

På grund av min halsrygg har jag defenitivt slutat spela boule. Men sanningen att säga är det avkopplande att vara själv när maken är och spelar för då kan jag aktivera mig själv. Älskar ju att laborera med oljefärger på mina tavlor och nu får jag egen tid. Har så många ideér och bilder i huvudet så nu, men först när det blir lite kallare, ska jag måla, måla, måla. Och ibland laga goda middagar till våra vänner och umgås i all enkelhet. Är inte mycket för ståt och stass.

Tack Lena Filipsson för ditt fina mail.

Kram allihop

 

Lotty

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.