Flyttfågeln

Att leva i två skilda världar

O´ve och Ej Vår var två namn

som jag blev avrådd från att döpa mitt då ofödda barn till 1965. Nu var jag så säker på att det var en liten gosse så Ej Vår var helt uteslutet. Och naturligtvis också O´ve. Själv hade jag inte tänkt på associationerna men med en kort eftertanke var det väldigt logiskt. Inte bra att som 18-årig mamma döpa sitt barn till O´ve det hade låtit lite disharmoniskt. Inte för att jag har något emot de namnen idag för de råden jag fick då är gamla och glömda.

Min son fick namnet Olov och när han var drygt 2 år gammal rufsade en gammal man om honom i håret och sa: "Hej på dig lilla Olle". Min son tittade upp på farbror´n och sa med bestämd röst:" Jag heter inte Olle, jag heter Olov med V". I år fyller han 46 år och kallas inget annat än Olov.

Ja, det var lite om ingenting egentligen. Hade bara lite skrivklåda. Men en underbar nyårshelg har vi haft, i lugn och ro, med våra kära vänner. Trettondagsafton är vi också bjudna till vänner så nu börjar det bli vår tur att bjuda tillbaka. Det ska bli ett nöje och en glädje att göra god mat och se sina vänner hemma hos oss.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.