Flyttfågeln

Att leva i två skilda världar

Vad gör du hela dagarna i Spanien?

Den frågan har jag fått i många år. Ja, vad gör jag? Inte har jag åkt hit ner med en resväska fylld med bikini, lätta toppar och shorts. Som jag kan lägga tillbaka i väskan och tvätta upp när jag kommer tillbaka till Sverige. Efter några veckor med sol och bad.

Nej. Mina väskor är packade med eventuellt lite nya kläder som mjukisbyxor, varma sockor, lätta toppar och varma tröjor. Kanske också en varm kappa. Mjuka, varma tofflor som jag faktiskt köpte på spelhörnan i Tärnaby.

Sen går dagarna här nere. På måndagar, den grå dagen i veckan, tvättar jag vår veckotvätt och renbäddar. Det blir många maskiner men jag har tvättlinorna uppe på solterassen så det torkar fort. När tvätten är inburen blir det vikning och strykning samt att lägga/hänga allt på plats.

Tisdagen förbereder man men för att handla in det som behövs för veckan framöver. Kanske ska vi ha vänner på middag? Planering, planering. Det är väldigt lustfyllt. Sen ut några timmar för inköpen.

Varje dag är det matlagning, disk, städning, och allt som man gör i ett hem. Ibland reparationer då vi har ett hus där det behövs förbättring av olika saker. Målning inne, plattläggning m m.

Så är det vänskapen här nere. Vi träffs, vi bjuder hem eller blir bjudna. Eller så har vi turen att gå ut och äta billigt på vår närbelägna Chinarestaurang eller Lilla Svensken.

Går långpromenader. Numera blir de inte så långa om lilla hunden är med för hon är på 16:e året och orkar inte gå så långt. Det är skönt att kunna promenera utan att halka……….isåfall skulle det vara på ett bananskal 🙂

Ja, är det någon som ifrågasätter mina varma tröjor så besök gärna Torrevieja i Januari-Februari! Det är fuktigt och kallt som bara den. Nu är jag extra känslig mot fukt så jag ska kanske inte tala för alla………

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.