Nordebo skriver i dagens VK

Ola Nordebo skriver i dagens VK om det viktiga riksdagsval som stundar.- Temat är att vi måste nu stå emot högerradikaliseringen innan samhället förändras i grunden.

Han varnar för att den anpassning som skett från M, KD och L mot SD banar väg för fascistiska strömningar. Avsaknaden av grindvakter mot denna utveckling på högersidan pekar Nordebo ut som extremt farligt. Han skriver:

Att vara medveten om hur det brukar se ut när fascismen triumferar fullständigt räcker inte om man rycker på axlarna när den förbereder sig och vinner mark i början. Det går inte att läppja regelbundet på den i små doser och sedan spela förvånad efteråt.

Riktigt farligt blir det när politiska partier, opinionsbildare och ekonomiska intresseorganisationer först ställer in sitt motstånd och sedan byter sida. Eller uppträder som om konflikten inte riktigt vore relevant för dem.”

Nordebo avslutar:

”I årets riksdagsval söker det konservativa blocket mandat för ett antal sådana, inledande eftergifter. De bekänner uttryckligen lojalitet med SD och säger sig ha större politisk samhörighet med sverigedemokrater än med socialdemokrater, centerpartister och miljöpartister. Det är anmärkningsvärda besked.

Anpassningen högerut, och aggressionerna mot partier i den demokratiska gemenskapen, går redan långt bortom vad som var tänkbart ens för några år sedan. Till det experimentet bör väljarna, inte minst tidigare allianssympatisörer, säga ett bestämt, entydigt nej i höstens riksdagsval”

4 kommentarer

  1. Sven

    Som jag alltid sagt ,varför har ni med andra partier skapat SD. För det är faktiskt på grund av alla de andra partierna i riksdagen som inte gjort vad de/ni skulle ha gjort för att få ordning på problemen i samhället detta parti existerar. Det är ett missnöjesparti som får mer och mer makt medan ni enbart fokuserat på att hålla dom från makten istället för att lägga tiden på att bevisa att ni duger nåt till. Det har varit 8 förlorade år med enbart utredning efter utredning, samt kasta skit runt er och skylla på andra. Men tyvärr har även parterna på andra sidan gjort det samma. Det är dags att erkänna sina brister och samarbeta istället för att leka sandlåda. Men makten verkar viktigare än vad som uträttas.

    • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

      Du glömmer en sak och det är att riksdagen i flera år varit blockerad, där ingen majoritet gått att uppbåda för någon regering. Det har inneburit att Socialdemokraterna under flertalet år styrt på en borgerlig budget och inte kunnat ta tag i samhällets problem fullt ut. Vill man ha ordning på Sverige så ska man rösta på Magdalena Andersson den 11 september.

      • Christer

        Nåja. Nu har ju inte HELA mandatperioden styrts på borgerlig budget, eller hur? Om du skulle fara med sanning, hur många år är det, egentligen?
        Och faktum är att om det nu har varit så som du påstår, att riksdagen varit ”blockerad” i flera år, varför har vi då haft en socialistisk/kommunistisk regering framröstad? Åtminstone vid dessa tillfällen var ju inte riksdagen blockerad, eller hur?
        Och OM det nu varit så svårt/omöjligt att styra landet som du får det att låta, varför har ni då inte släppt ifrån er makten de gånger ni haft möjligheten, för det har ju trots allt funnits sådana möjligheter, eller hur?
        Och, om vi ska vara helt ärliga, så kan vi väl ändå vara överens om att någon speciellt bra ordning på Sverige är det inte just nu, eller hur?
        Så summa sumarum, en röst på Moderaterna kommer att ge betydligt bättre möjlighet att få ordning på landet, eller hur?

        • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

          Hej Chrtister, en röst på moderaterna innebär tyvärr inte mer av ett samhälle som håller ihop utan snarare tvärtom. Kristersson har aviserat stora skattesänkningar samtidigt som han avvisat att försvarets upprustning ska betalas via en beredskapsskatt. Det innebär att han vill skära i löntagarnas försäkringar(arbetslöshetsförsäkringen och sjukförsäkringen) samtidigt som resurser till skola och omsorgen inte kommer att gå att räkna upp. Han har också varit tydligt med sin intention att inför ett ”bidragstak” vilket kommer innebära att klyftorna ökar då ingen som är sjuk blir bättre av att gå från hus och hem.
          Det blir mer klasspolitik och underskott i budgeten som kommer att bli resultatet. Vilket är precis det resultat som borgerliga regeringar ALLTID lämnat efter sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se