Marcus blogg

Demokrati

I en demokrati får man rösta på dom man vill ge förtroende att styra, som befolkningen i åsele gjorde i senaste valet. I en demokrati kan man tycka att dom styrande tar fel beslut och protestera mot det, så ska det vara. Men om företagare säger att vi flyttar företagen om vi inte får som vi vill, är det att protestera eller är det ett hot ? är det hot som ska styra en kommun och ökar intresset för att hitta samarbetslösningar med såna hot ?                                                                          

Som jag skrivit tidigare förstår jag inte riktigt varför man måste packa väskorna och flytta från Fredrika p g a förändringarna där. Jag har själv vuxit upp i en by i dorotea kommun, i byn fanns en låg och mellanstadieskola, när man började högstadiet fick man åka till dorotea, 15 mil per dag, blev min fritid förstörd av det, nej det blev den inte. Har mina föräldrar sagt att vi måste flytta för att jag och mina syskon måste åka buss? nej inte det. I byn fanns 4 företag och dom företagarna hade familjer, dom valde att bo kvar trots att barnen fick åka buss till skolan, dom ville bo där även fast allt inte fanns på gångavstånd.

Vilka är det som ser till att kommunen kommer att förlora skatteintäkter? är det dom styrande eller är det dom som väljer att flytta trots att dom har möjligheten att bo kvar ?Det är många som skrivit att dom vill bo kvar för att dom trivs så bra, och dom vill att kommunen ska överleva, ja men bo kvar då, det är ingen som tvingat er att flytta.  Bo kvar och försök att få kommunen att överleva, om det är det ni vill att den ska göra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.