Marcus blogg

Frågor och svar

Jag har i detta blogginlägg skrivit ihop ett svar utifrån olika frågor jag fått. Till att börja med vill jag säga att det inom socialdemokraterna i åsele inte är 2 st som styr och ingen annan får säga nåt, tror man det har man fel, då kan man ju istället engagera sig i partiet så får man se hur det fungerar.

I åsele kommun och även i många andra inlandskommuner är utflyttning ett problem, för tillfället ett problem det skrivs om i åsele. Det är synd att folk väljer att flytta från kommunen, att man ser ett sånt stort problem med att högstadiet flyttas från fredrika till åsele. Men även om folk inte flyttar från fredrika så har vi ju problem med att befolkningen blir mindre i kommunen, hur man ska stoppa det är en svår fråga. Det måste ju finnas arbete att gå till, men i övrigt då? det måste ju finnas nåt mer än jobb att gå till för att man ska vilja bo här.

Man vill ju ha ett bra liv utanför jobbet också, kan man erbjuda det i åsele? ja jag tycker det men det beror ju såklart på vad man har för intressen, är man intresserad av jakt, fiske och att vara ute med skoter bor man ju på ett bra ställe. Men man kan ju ha intressen som funkar dåligt i åsele, och då spelar det nog ingen roll om det finns jobb här, det är ju ett problem, som kan vara svårt att göra något åt.

Hur ska vi få ungdomar att stanna kvar och även att vilja flytta hit, vi kan ju försöka få dom att engagera sig i frågor om åseles framtid, att dom får tycka till om saker, det kanske kan få dom att bli mer intresserade av att bo här i framtiden. Och vi måste se till att det händer något i kommunen som gör det mer intressant att bo här, och vi måste hjälpas åt att ge en positiv bild av åsele. Nästa helg är ju ett bra exempel då det händer något, då det är Åsele dagen, det behövs mer av såna hädelser i den här kommunen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.