Subventionera preventivmedel för unga!

Idag har min partikamrat David Ahlqvist lämnat in en motion till landstingsfullmäktige om att subventionera preventivmedel även i Västerbotten. Det är bra fördelningspolitik att subventionera preventivmedel. Idag är skillnaderna mellan landstingen är stora. Enligt RFSU:s Sverigebarometer är preventivmedel i Norrbotten gratis upp till 25 år medan Västerbotten saknar subventioner helt, vilket innebär kostnader mellan 280 – 1 200 kr per år beroende på preparat.

Det är orättvist och dåligt att det är sådana skillnader. Unga i Västerbotten har ingen annan ekonomisk situation jämfört med resten av landet. Det är orimligt att rätten att själv bestämma om man ska bli gravid är en klassfråga.
Moderaterna i Västerbotten har nyligen meddelat att de övergett sitt gamla motstånd mot subvention av preventivmedel. Jag tycker det är bra att även moderaterna nu stödjer vår politik i den här frågan. Hoppas att Socialdemokraterna i Västerbotten nu kommer att göra det samma!
 
 
Etiketter:

En kommentar

  1. Daniel

    Subventionering av preventivmedel borde vara självklar. I en relaterad fråga anser jag att det är absurt att Västerbotten fortfarande inte har gratis steriliseringar för män – övriga landet har lyckats ta sig ur medeltiden i denna frågan, men västerbotten lever glatt kvar i det förflutna och tycker det är rimligt att ta ut 7000 kronor för en sak som tar tio minuter att genomföra. Vi män som vill steriliseras blir därför straffade för att vi är ansvarsfulla och tänker igenom våra beslut.

    Detta behöver åtgärdas OMGÅENDE! Nästa val kommer jag att rösta på det parti som avskaffar denna löjliga avgift, spelar ingen roll om det är vänstern eller sverigedemokraterna eller vadfan som helst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.