Ta tillbaka det som är vårt

Jag såg Stefan Jarl på morgon-TV i morse. Han pratade om det tokiga i att låta solidaritet, medmänsklighet och barmhärtighet bli varor på en marknad. Förut var marknaden en del av samhället, nu är det mer som om samhället är en del av markanden, konstaterade han.

Jag håller med. Det är hög tid att sluta privatisera sånt som vård och omsorg! Jag ser fram emot Stefan Jarls nya film Godheten. Trailern ser du här  

 
 
Etiketter:

3 kommentarer

  1. Mr Cool

    Att det över huvud taget går att klämma ut vinster ur vården beror på den offentliga vårdens ineffektivitet och resursslöseri men slöseri med pengar brukar sällan förfära kommunister för det är ju ”dom rika” som skall klås på högre skatter. Men nu är det så att denna grupp börjar ledsna på pengakarusellen. Observera att varje upphandling genomförs att utsedd personal inom kommuner och Landsting och det är en skitsak att skriva avtal som stipulerar leveranskvalitet och digra vitesklausuler vid avtalsbrott utefter uppsatta mätkriterier. Det står även offentliga aktörer fritt att erbjuda bättre tjänst till rätt pris och ibland kanske dom t.o.m. gör det. Men grundproblemet är att offentliganställda oftast utgör ett B-lag på arbetsmarknaden och därav resultat med både tjänsteleverans och upphandling. Avslutningsvis så kan inte kommunister hantera pengar över huvud taget utan ni ropar hela tiden efter högre skatter utan krav på effektivisering. Med er vid makten så skulle inte ens en fyrdubbel skatteintäkt förslå långt.

  2. PA

    Jag ser fram emot att du någon gång ska förklara hur vi ska öka konkurrenskraften och dra in mer pengar (mer än standardsvaret höja skatterna).

    Ditt och vänsterns snack är inte trovärdigt när ni _aldrig_ lägger stor kraft på att fundera på var pengar kommer ifrån. Därför får ni aldrig mer än de procent ni har nu.

  3. Björn

    Självklart är det Vs politik som åter ska få landet på fötter. Lätt att skylla på komunism etc när det är åt höger samhället går hela tiden oavsett parti. V är ju numera ett närmare mittenparti, där S va tidigare. Höger är likamed utförsbacke för de flesta, utom då dom absolut rikaste. Gissar att dom tidigare skribenterna här kommer därifrån, knappast från arbetarna. Tack Maria m.fl för din kamp för ett bättre Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.