Hatet mot kvinnor måste få ett slut!

Kvinnor som deltar i samhällsdebatten får utstå sexistiska kränkningar och hot i kommentarsfält, direkt i mejlen, via telefonsamtal och sms. Gårdagens Uppdrag Granskning visade ytterligare hur utbrett och omfattande hatet är.

Det är viktigt att prata om vilka effekter det får för demokratin när kvinnors rätt att uttrycka sig begränsas av hot och hat. I en demokrati är det inte okej att juridik och teknik begränsar möjligheten att komma åt de som anonymt förpestar andras liv. Jag blir så arg över att hot och våld är något som kvinnor ska räkna med, i sitt hem, i sin vardag, på sitt jobb, genom hela livet.   
Detta måste upp i ljuset, gårdagens uppdrag granskning är en bra början, men arbetet måste fortsätta. Hatet mot kvinnor måste få ett slut!
 
 
 
Etiketter:

4 kommentarer

  1. lf

    Jag håller med dig att detta måste få ett slut.
    Jag själv är uppväxt på 50-och 60 talet.Det var tufft i början men blev så mycket bättre.
    Jag tror att jag inte visste vad hat betydde och hur det sedermera kom att prägla vår vardag.
    Kvinnosynen var väl inte så bra men det stora hat som utvecklas idag var fjärran.
    Jag ställer mig frågan,vad har hänt?
    Vad jag har sett de senaste decennierna är att inom vissa religioner har hat och hämnd blivit ett begrepp.
    Kan det ha medverkat till dagens situation?
    Att man på ett frejdigt sätt debatterar politik och religion får aldrig utmynna handgripligheter och våld mot enskilda personer.

  2. Maria Grip

    Svar till lf (2013-02-07 16:55)
    I tider av frammarsch för både fascistiska rörelser och religiös extremism så pressas kvinnors rättigheter tillbaka. Jag upplever att vi är inne i en internationell tillbakagång, som det är hög tid att bryta. Men det är viktigt att komma ihåg att kvinnohat också är den del av den svenska kulturen.

  3. Mr Cool

    Hur går det med kommunisternas hat mot ”kapitalistsvin” och ”utsugare”????

    Bara 0,7 procent av Sveriges löntagare tjänar över en miljon, en grupp som betalar 7 procent av all inkomstskatt i Sverige (41 av 580 miljarder).

  4. Peter

    Maria Sveland gillar inte att ”antifeminister” har demoniserat feminismen och feministerna. Då skriver hon en bok som gör samma sak.Demoniserar ”antifeministerna”. Det känns en aning märkligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.