Går vårdens resurser till rätt patienter?

I Sverige betalar vi skatt för att vi ska få sjukvård när vi behöver det. Jag tror inte att det är ett vettigt användande av vårdens resurser att lätta medicinska problem tar upp läkartid i allt större omfattning.  

Vårdvalet är den lag som ger privata vårdgivare rätt att etablera sig där de bedömer det lönsamt . Idag berättar ekot om en del av effekterna sen lagen införts sen 2010. Läkarebesöken ökar och det är de med lätta medicinska problem som söker oftast. Systemet har inte avlastat sjukhusen på det sätt man tänkt sig.

Våra skattepengar avsatta för vård ska idag också räcka till privat vinst i stora riskkapitalbolag som Carema. Dessutom ska vården hinna med allt fler enkla åkommor.  Det vore bättre om sjukvården fick mer tid till patienter med de största vårdbehoven.
 
Etiketter:

En kommentar

  1. Mr Cool

    Du är faktiskt värd beundran eftersom du rakryggat tar in kommentarer som du säkert upplever som obekväma vilket många andra politiska debattörer på VK inte gör. För min del så är jag övertygad om att samtliga partier i riksdagen (även SD) vill skapa ett Sverige som utifrån den egna ideologin är bra för medborgarna. Att påstå att en viss grupp bara skall gynnas av ett enskilt parti är rent trams och skall vi ta dom som kallas ”rika” som exempel så är det faktiskt bara c:a 10% av befolkningen som har samlade tillgångar överstigande 1 miljon kronor (egna bostaden inräknad). INGET parti når stora framgångar med ett sådant smalt fokus.

    Så kämpa på du med det du tror är rätt för vi behöver ärliga och rakryggade politiker oavsett politisk inriktning. Turbulensen i riksdagen nyligen inom SD visar tydligt att en del inte har där att göra och inte uppfyller de krav på folkvett som man kan förvänta sig av välbetalda och folkvalda politiker.

    När det sen gäller sjukvården så skall vi vara stolta över den vård som erbjuds i Sverige och inte bara racka ned på den. Efter att ha bott utomlands i många år så vet jag att kvaliteten kan skifta ordentligt jämfört med Sverige. För mig är det lika naturligt att anlita en privat vårdinrättning som att gå till en privat tandläkare. Jag går dit jag tror dom gör det bästa jobbet och är den offentliga vården bäst så får den givetvis företräde.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.