Ruggit nära BURKARCUPEN nu..

Jesper RönnlundTiden tickar i var deltagares garage. Motorer i spillror, chassien som är renskrapad, grejor som fasnat med posten osv.. Så ser de ut med 4 dagar kvar till race. Själv är jag inte i riktigt samma tillstånd, men nästan. Mina nya delar kom idag med bussen men jag känner inte någon som helst oro över skotern, de är mina minsta bekymmer just nu.

Som arrangör av tävlingen så kan förstås att mycket ska fixas och tänkas igenom för att göra deltagarna nöjda. Visst att de är en veterantävling som mest är för skojs skull men man vill ändå vara förbered. Ett samarbete med travet gör att mycket av runtomkring-aktiviteter så som fika, mat, skottning och lån av anläggningen gör de hela mycket lättare. Dock ska de finnas funktionärer, marknadsföring som ska ut, tävlingslistor ska göras, skyltar ska upp osv.. En baggis kan tänkas men de är inte så bara när de kommer 139 Deltagare. Ja ni läste rätt, 139 entusiaster från hela Norrland och faktiskt även Finland. Nyheten och succen från fjolåret har nått hela vägen över kvarken så nu står där 6st Finländare på startlinjen.
Ni som vill se en riktigt rolig skotertävling som kan innehålla precis va som helst bör inte missa Ovals på Lycksele Travbana den 17 Januari. Vi drar igång kl 10.00 och bra väder är beställt. Det ser lovande ut just nu, skotrarna som jag behöver bry mig om är i de närmaste klar och allt runtomkring tävlingen är gjort (därför jag hinner med att blogga).

Jag garanterar att de finns ett gäng av er där ute som är miljövänner in i det minsta och tycker skotrar är djävulens påfund men dra inte oss veteranälskare över samma kam. Placera oss i mappen med dem som försöker bevara ett kulturarv. Dessa maskiner dånade våra fäder & förfäder fram med på 60, 70 & 80-talet och de mil som vi avverkar gör varken till eller ifrån på miljön. Många av oss har tom sålt sina soppaslukande nyskotrar till förmån för att kunna investera i fler projekt att pillra med i garaget för de är de dom är dessa stofiler. På tal om stofiler så är vi som gillar gammla saker ’retrofiler’. Så nu vet ni de ni som inte kunnat inse eran läggning tidigare.

I min förra blogg som var den första för min del så skrev jag om att jag bara hade provet och uppkörningen kvar att göra. De är ju som kan förstås nu avklarat och mitt förarbevis blänker i börsen.

Jag ska försöka uppdatera mig lite oftare här på bloggen men de kommer allt eftersom tid finnes. Hoppas någon glad själ vill kommentera någon gång. Det skulle vara trevligt.

Ps. Idag var VK:s fantastiska fotograf Sven Björkland och gjorde ett reportage med mig och Anna-karin från Travet så håll koll på hemsidan och i VK på torsdag då det förmodligen skulle presenteras. Ds.

Mer om skotertävlingen finner du på: www.alltomlycksele.se/lmu

Vill du finna din retrofil så surfa in på: www.retroskoter.tk

Mvh Marino

2 kommentarer

  1. Kör hårt!

    Det måste jag säga, att brist på engagemang det ser man då inte röken av när det gäller denna sortens arrangemang, och definitivt inte med Marino i spetsen!
    Vad roligt med såna som vill något och dessutom GÖR något! Kanon! Måste ju passa på att berömma din nästa talang, och det är ju just att uttrycka dig i både tal och skrift!

  2. Lina Hedman

    ja men det e klart att jag ska komentera.. =) va roligt att se att det går bra för burkarcupen, synd bara att jag inte har blivit tillfrågad om jag vill hjälpa till.. =/ jag har flyttat ifrån stan, men jag har inte gått upp i rök.. =P

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.