Nu skall fläsket brännas..

Ja kan man tänka sig, nu är de faktiskt dags och de har igentligen redan börjat. Vars ska jag börja berättelsen? Vi spolar tillbaka bandet en hel del massa år för att ge en liten historia kring kroppen som bär mig framåt..

Ones upon a time, there where a little boy.. Han var 5år och flyttade till Vilhelmina. Uppstillt (matad) på rökt fläsk, renkött och med gröt kokad på mjölk kunde de redan då varit över BMI-index. Men.. De finns alltid ett MEN. Dagis/förskolan/skolan kom igång och med en överenergisk vilja att spela fotboll kunde han trots ett enormt födointag hålla sig lika rund eller avlång som sina kompisar. Hans fröken i mellanstadiet sa, att han skulle se ut som en fotboll själv om de inte vore för allt sportande, när han satte i sig en egen karott köttbullar och makaroner.

Bla bla bla… The story goes on.. En vacker dag var han jättestark och jättebäst, nästan iaf, eller lite bra å lite stark.. En flytt till de underbara Lycksele och fotbollsgymnasiet. 67kg tung/lätt flöt han fram i gräset, aldrig riktigt snabbt, men ändå lättsamt.

Bla bla bla.. Gymnasiet? Vad ska man göra då, hmm.. tjejer, bilar, skotrar… De finns nog konstigt nog inte tid för idrott längre. Tillbaks till Vilhelmina, fortfarande 67kg, för att gå transport med alla andra TS:are (Transporttekniska stundenter).

Bla bla bla.. 1år senare och 42kg tyngre.. Hmm.. Jaja.. Lite upp å ner sen dess med olika ryck men en dag var han jättestor och jättetjock. Alla dom andra små fotbollskompisarna brukade peka på honom och skratta när han snubblade över bollen vid olika "comeback-försök". Men han brydde sig inte om dom, han tyckte de var bättre att bara sitta i sitt garage och äta go´mat. Hans flickvän oroade sig ibland och frågade honom om han inte skulle med ut å motionera lite. Nej, ja trivs bättre här där jag kan pilla på skruvarna och måla på skotrarna. Flickvännen, som var en mycket förstående flickvän, lät honom sitta där å bara äta sina snickers och pilla på skruvarna.

En dag kom Burkarcupen till stan för att välja ut den allra snabbaste och snyggaste skotern som skulle få vara med i Burkarcupen Vol 3 som en hedersmaskin och samtidigt få en fin projekttråd på retroskoter.com. Alla dom gammla fotbollskompisarna trimmade sina Lynxar och Yamahaskotrar men inte han. Han gick bara till sitt garage för att sätta sig på sin Skidoo men han tittade inte vars han satte sig. Han satte sig mitt på huven, och skotern gick i tusen bitar.. Bla bla bla.. inspelningarna var… bla bla bla.. Å så vitt jag vet satt han där ända tills igår och bara pillade och jäste..

Därför nu medans de är tid kvar innan säsongen drar igång på allvar och skotern är i miljoner bitar så tänkte jag att de var dags att lätta sig själv istället för att borra skotern till en scweitzerost. De blir många hål för varje kg man vill ta bort så nu har alltså mitt eget race börjat mot vikten. Effekt/viktförhållandena ska blir bättre!

Igentligen är ju dom flesta som har övervikt lite skamsen över detta men jag tänkte att om man nu har lovat sig själv, sin omgivning och nu dessutom alla glada bloggläsare runt om i landet så får man ju en viss press på sig att prestera. Detta borde tillsammans med de hemska utgifterna för de välkända preparatet Cambridge, som jag valt att testa, göra att motivationen hålls uppe.

Min längd är 179cm och jag vägde vid invägning i morse 112,4kg så ni förstår att BMI:n inte ligger inom normerna. Jag siktar att äta ren kur i 10 veckor kombinerat med promenader eller annan fysisk aktivitet varje dag. Kommer tillfredsställande resultat snabbare än dessa 10 veckor kommer beslut att tas om att fortsätta motionen och gå över till kombinerad kur med tallriksmodellen vid den tidpunkten.

Målet är att nå 85kg och kunna vara eventuellt nog tränad för att göra en liten satsning på min svunna fotbollskarriär. Inte att uppnå barndomsdrömmen att bli proffs i Italien men att kunna göra en halvlek utan att kräkas i något lokalt divisionlag iaf.

Så om ni bloggläsare hjälper till och hejjar på lite så ska jag göra mitt bästa för min egen hälsas framtid. De är inte nyttigt att vara för kort för sin vikt.

Visas de lite intresse i form av lite kommentarer för mina tappra försök lovar jag att uppdatera er lite då och då hur de går att nå första delmålet som är att bli en lite mer lättdriven och skonsammare förare i kommande vinters upplaga av Burkarcupen.

Sommar och sol, ett fläskberg på stranden. Ett hopp ett gupp, styret i handen..

Etiketter: , , , , ,

12 kommentarer

  1. Lisbet Olofsson

    Sure, med peppning och annat ska det nog gå bara hejsan.
    Har du något bevis på att det inte går?

    Först måste jag få veta lite mer.

    1. Vad jag förstår så är Cambridge någon slags ”mat” i flytande form, eller? Hur mycket får du äta per dag?

    2. Hur ser din målbild ut? Läser att din målvikt är 85 kg men hur planerar du att ta dig dit?

    3. Vilka hinder har du på vägen?

    Måste veta lite mer om NU-läget för att kunna peppa dig framåt.

  2. Maria Bålis

    Gött! Håll uppe motivationen, ta vara på det som går bra och känn dig stolt över det.
    Klart du kommer att klara det, med din vilja. =)

    Kram från Sjukgymnaststudent i Lkpng

  3. Marino

    De är bra du finns Maria när träningsverken kommer 🙂

    Juul, tack för det. De är inte därför jag gör detta utan för att hälsan skall bli lite bättre. Just nu går de väl bra med pumpen i ung ålder men de går ju inte åt rätt håll så att säga. Nu ska de bli ändring på detta!

    Cambridge är ett pulver som blandas med vatten till en slags milkshake eller en soppa som finns i ett gäng olika smaker. De finns även som en måltidsersättning i form av ett drygt kex kan man säga. Sen finns de smaktillsättning till vatten då man ska dricka minst 3 liter var dag.

    Går man på ren kur så äter man 3 mål om dagen och ingen vanlig mat. Viktigt att man minst dricker 3 mål mat om dagen. Detta är lite jobbigt då man har en hästs magsäck att börja med.

    Som jag skrev så planerar jag att nå mitt mål med att sikta på ren kur i högst 10v. Hoppas på mindre men jag tror inte jag tänker köra hårt tills jag når vikten med bara kuren. De blir att motionera och trappa upp träningen stegvis. Jag är igentligen emot preparat av olika slag oavsett om de är bantningskurer, droger, ersättningar, etc men jag behöver få ett startskott och kuren ger en snabba resultat åt rätt håll.

    Hinder på vägen är väl all god mat som florerar ute i vida världen. Några andra hinder finns väl igentligen inte men panorera att du ätit pulversoppa i 6 veckor sen står du å lagar en god middag till resten av familjen men du får inte ens smaka en sked sås. Det är nog hindret enligt mig.

  4. Steve

    Efter ren kur och daglig motion i 3½ vecka började det svartna för ögonen när jag ställde mig upp för snabbt så sikta inte för hårt på 10 veckor..
    Men kilona rasade före det så det är verkligen en motivationshöjare, däremot så pajade ryggen totalt nån vecka efter, och man blir inte direkt magrare av att ligga hemma på sängen och vara sjukskriven 🙂

  5. James

    Skit i Cambridge kuren! Lurendrejeri…funkar lika bra med annan måltidsersättning som ger dig de vitaminer och övrigt. Det viktiga är att du är fysiskt aktiverad och att du ändrar din livsstil…kör inte ”bantnings konceptet”…för då kommer du väga 85 kg inom snar framtid och senare kommer du väga 130 kg.

    Jag kör inga kurer…jag äter som vanligt (nästan) drar ner på godis, chips, öl och dricka. Samtidigt som jag aktiverar mig fysiskt varje dag.

    Väger själv 100 pannor…ska ner mot 85 jag med. Utan några måltidsersättningar=sparade pengar.

  6. Lisbet Olofsson

    OK, då ska vi starta upp dig.

    1. Du ska äta tre gånger per dag.
    Jag skulle dela upp samma mängd mat och äta dem 6 ggr per dag. Allt för att hålla mättnaden i schack. Du kommer att vara hungrig i cirka tre dagar och sedan börjar det att bli bättre.

    Det som du först och främst gör är att du krymper ner magsäcken i den storlek som den ska vara i. Det tar ett tag att göra det så låt det ta tid.

    När du sedan ska börja äta bör du äta 6 ggr per dag i små mängder eftersom din magsäck ät mindre så ska du inte äta för mycket och töja ut den igen.

    Vatten dricker du hela dagen dvs du bälgar inte i dig 1 liter på morgonen. 1 liter till lunch etc. Utan du putsar i dig upp mit 4 liter per dag. Vill du inte upp och pinka på natten undvik att dricka senare en kl. 20.oo.
    För att dämpa hunger på kvällen så är en halv soppa vid sex och den andra halven vid kl. 21.00.

    Ju mer fett du har på kroppen desto mindre vätska. Viktigt att dricka så kroppen avger fett och forslar ut den. Annars börjar du bryta ned dina muskler i stället för fett.

    Ditt hinder är matlagningen till övriga familjemedlemmar. Hur kan du lösa detta på bästa sätt? Berätta för mig.
    Eller har någon annan något förslag?

    GIve me a hint…när du svarat på detta.

  7. Victoria H

    Håller med James och Fredrik Juul.
    Marino försök att klara det utan bantningspreparat. Jag tror inte att det är bra för kroppen när man använder diverse kurer. Är iof igen vetenskapskvinna. Följ Lisbeths råd men med vanlig mat, ät lite och fler gånger. Försök hålla dig från socker, drick mjölk till maten och ev fika, grönsaker osv. Och rör på dig, hör av dig om du behöver sällskap:)))
    Hur du än gör önskar jag dig lycka till!!!

  8. Maria Bålis

    Oj, vilka kommentarer du får. Känner att jag nästan måste säga mitt om detta. Alla har ju rätt i att man måste lägga om kosten, men det kan vara kul för motivationen att det händer mycket i början så man känner peppen och att det blir kul. Motivationen är ju jätteviktig.

    Men lyssna inte på att du ska äta 6ggr om dagen, det förstör bara blodsockret så att du blir hungrig jämt. 3 mål mat om dagen och 2 mellan mål. Men om du vill ha lite tips inför sen när du ska lägga om kosten kolla in den här länken till livsmedelsverket.

    http://www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/Svenska-narings-rekommendationer/Vad-ar-SNR/

    Lycka till och var kritisk mot alla olika råd.
    Inte mitt då 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.