Dyrare anställa ungdomar

Den rödgröna alliansens nya förslag om höjd arbetsgivaravgift för unga, försvårar tyvärr möjligheterna för ungdomarna att få jobb. Istället för att underlätta för de unga att få jobb så slår (s, v och mp) undan fötterna på ungdomarna och försvårar för dem.

Bara för Robertsfors kommun ökar kostnaderna med 2,5 miljoner per år, om de rödgrönas förslag går igenom. Var anser (s) att kommunen ska ta dessa miljoner. Vilken verksamhet måste minskas för att vi ska klara den ökade kostnaden. Hur mycket kostnaderna ökar för alla andra företag i vår kommun, törs jag inte ens tänka på.
Vill de inte att de unga ska få jobb?

8 kommentarer

  1. Rikard Rättrådig

    Men SKÄMS du inte Marta??? Vad har ni som håller nere arbetsgivareavgifterna för Unga gjort för denna grupp under denna mandatperioden i Robertsfors. Inte ett skit på ren svenska. Sopa framför egen dörr innan ni kastar skit på andra. Ni har väl systematiskt minskat kommunens personal via uppsägningar och neddragningar. Lämna du över makten bara så ska du se att dom som kan kommer att ordna det än en gång efter BORGERLIGT VANSTYRE

  2. Lasse

    Tror du på fullaste allvar Marta att en sänkt arbetsgivaravgift för unga ökar chansen till arbete?

    Förklara gärna här hur man tänker inom alliansen när Ni kommer med sån , ursäkta uttrycket, valskit.

  3. Arbetare

    Rödgröna vill ta bort den GENERELLA sänkningen för unga, för att ge sänkning till de företag som ANSTÄLLER ARBETSLÖSA UNGDOMAR!
    En riktad sänkning ger bättre resultat!

  4. Lisa

    Marta! Varför svarar du inte på alla kommentarer som du får på dina inlägg?
    Är ni så inom centern att ni bara kastar ur er en massa smörja och sen går ni vidare för att nästa dag komma med ännu mera strundprat? Eller är detta en ny strategi att bara häva ur Er och tro att nån ska läsa och gå på det? Dåligt av Dej Marta

  5. Lars Bäckström

    Sänkningen av arbetsgivaravgiften för ungdomar är inget ”valskit” utan är något som gäller sedan drygt 1 år tillbaka. Ett borttagande av denna sänkning innebär att kostnaderna ökar med 30-35 000 kronor för en arbetsgivare att ha en ungdom anställd. Det kan aldrig bidra till ökad sysselsättning att göra det dyrare att anställa. Den politik som vänsteroppositionen nu föreslagit innebär dessvärre färre jobb och ökat bidragsberoende. Men det är ju i linje med dera tidigare förda politik när 140 människor dagligen förpassades ur arbetsmarknaden

  6. Lasse

    Tack för svaret, men jag förstår inte varför Marta inte kunde svara själv.
    Hur som haver så kan jag inte annat än förstå att du räknar på årsbasis och vilken månadslön du räknar efter vet jag inte.
    Vad jag däremot vet är att det inte blir 30-35000 utan snarare 20-24000, men då har jag inte räknat vad det kostar att anställa, då kommer den siffran att bli noll och intet, jag som AG har fått en tyngre plånbok och inget annat.
    Du får räkna om Lasse B.

  7. Marta Pettersson

    Svar till Lasse med flera:
    Sänkt arbetsgivarvgift underlättar för unga att få jobb det tror ju även du ”arbetare” eftersom du vill att de som anställer unga ska få sänkt avgift. Vad är skillnaden mellan generella sänkningar av arbetsgivaravgiften och riktad sänkning till de som anställer arbetslösa. Du kan väl ändå inte mena att vi ska ha olika arbetsgivaravgifter för ungdomar beroende på om de anställts i år och eller anställs senare.
    Ni tycker att jag ska skämmas för mina åsikter, men vad gör ni som inte vågar sätta era namn. Det tolkar jag som att det är ni som skäms för det ni skriver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.