Varför är alla så upprörda?

Vi vill att politiken ska utvecklas och att partier ska utvecklas. Centerpartiet har valt att bjuda in både medlemmar, allmänhet, ja till och med motståndare, att komma med idéer om hur partiet ska utvecklas framöver. När sen det har skett blir framförallt media väldigt negativ och söker efter konflikter inom partiet.

Ideprogrammet är ett första utkast till det program som Centerpartiet ska besluta om vid sin partistämma i mars. Förslaget ska nu i god demokratisk ordning diskuteras vid alla årsmöten och medlemsmöten som sker i januari och februari. Resultatet efter denna medlemsaktivitet kommer sen att sammanställas och slutligen tas på partistämman.

Jag kan förstå att andra partier är avundsjuka över den öppenhet Centerpartiet arbetar efter. Vi har ingen partipiska, utan i Centerpartiet får varje medlem ta sina egna beslut.
Att sen ideprogrammet, har en del förslag som jag tar avstånd ifrån är en helt annan sak. För att en demokrati ska utvecklas måste idéer få stötas och blötas. Det är ofta i intensiva diskussioner som nya tankar utvecklas.
Jag är övertygad om att det ideprogram som vi tillsammans beslutar om på partistämman, kommer att fokusera på en hållbar politik för framtiden, med ledord som frihet, trygghet, jämlikhet och ansvar för naturen, landsbygdens betydelse, decentralisering osv.
Läs gärna: http://www.vk.se/opinion av Ola Nordebo

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.