Tankar.

Fick för mig att sitta och tänka väldigt mycket just nu.

Tankarna är om mormor, det har inte riktigt gått in i mig än att hon verkligen är borta, det är ändå snart två månader sedan vi tog vårt sista farväl.

Vad som mest snurrar runt att det snart är jul, om ärligheten ska fram så gruvar jag mig rätt mycket för julen detta år. Hur allt ska bli, hur det kommer kännas och så vidare. Vi har alltid firat jul hos mormor och morfar (bortsett från förra året då jag var i stugan på julafton) och det har alltid varit mormor som gjort sin underbara julmat själv. Detta år får vi alla dra vårt strå till stacken och göra lite var, det kommer nog fungera bra men det kommer kännas så tomt och konstigt att fira jul utan mormor. Hon kommer saknas så enormt. Julen har alltid varit helig för mig förut, jag har alltid varit stenhård på att vara hos mormor och morfar, släppte på det förra året då jag faktiskt firade julafton på annat håll och nu så kommer julen bli helt annorlunda.
Men vi måste skapa oss nya traditioner eftersom mormor aldrig mer komma finnas med oss. Julafton blir ändå detta år hos morfar såklart, vi ska fixa god mat och ha en mysig kväll tillsammans, så jag ser ändå framemot julen lite grann, trots att den kommer bli jobbig på ett sätt.


Älskade mormor och jag på julafton
för flera år sedan.

I veckan ska jag till Hörnefors också, eventuellt så blir det två svängar, först på onsdag kväll för att fara till kyrkan, morfar skall sjunga solo och jag vill närvara, dels för att få uppleva då han sjunger och för att filma så vi alltid har kvar det.
Sedan på fredag bär det av dit igen för att fara på Magnus Carlssons julkonsert.
Får se om det även kommer bli en sväng dit ut på söndag på första advent för att äta lite adventsmat hos morfar, det har ju varit tradition alla år tidigare så vi funderar på att göra så även detta år.

Nu ska jag  stoppa bort mina grubbeltankar och försöka fokusera på något annat.
Har faktiskt försökt kolla runt på internet vad man ska köpa i julklapp åt familjen, sambon är så gott som klar, ska bara fixa mina julklappar åt honom. Resten av  familjen – ingenaning!

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.