Mögel.

Ja ni läste rätt, vi har mögel i våran lägenhet. Trots att jag pratat med våran hyresvärd om att jag tycker vi har dåligt luft så sa tjejen jag pratade med att det minsann inte kan mögla i ett betonghus, men hur förklarar dom då detta;

En rätt stor och fin mögelfläck tycker då jag att det är. Vi skulle möblera om i sovrummet eftersom vi kommer få hem våran nya säng till veckan och skulle då flytta våran sänggavel (som inte har stått kloss emot väggen åt något håll utan det har lätt kunnat cikulera luft där bakom) så upptäcker vi detta! Till saken hör att jag dessutom hade bort sänggaveln i våras då jag storstädade alla lister och dammsög där bakom eftersom det så fort blir dammigt här och då var det inget mögel där så långt ögat kunde nå. Så hur detta kunnat uppkomma över sommaren förstår jag inte men mögel är det då.

Jag har skrubbat väggen med rengöringsmedel och fick bort det värsta men det syns att det är fullt av mögel under tapeten så på måndag kommer våran hyresvärd att få ett besök, jag lär inte vara speciellt glad då jag går dit eftersom de var så säkra på sin sak att det inte kan mögla i betonghus, men tji fick det, de kan det visst!
Och en sänggavel ska man kunna ha utan att det blir mögel bakom, var och varannan har ju en sänggavel, vissa har dem till och med förankrade i väggen, hur mycket luft kommer in där då? Men inte sjutton hör man att folk får mögel där bakom för det!

Så nu vet vi ju kanske vad det beror på att man mår så dåligt jämt, sover dåligt, har ont i huvudet nästan varje dag, tät i näsan etc. Om detta kan komma på väggen på några månader så undrar man ju hur det är under alla tapeter, i badrummet osv.

Jag skulle mer än gärna vilja flytta, har velat de länge nu då det är för mycket saker som stör en i denna lägenhet eller framförallt huset men det är inte så lätt att hitta en lägenhet som inte ligger allt för långt ifrån jobbet och sådär. Men min bägare har runnit över nu, jag är så less på att bo här. Vi är allergisk emot mögel och sedan är det mögel i sovrummet – bra kombination!

Men men..nu är det höst ute iallafall och jag har pysslat på här hemma med värmeljus och kottar, så mysigt 🙂 är så härligt när man kan tända lite värmeljus överallt.

Nej nu blir det att slappa i soffan en stund och se på lite tv innan det är dax att försöka sova i vårat underbara..hmm…sovrum!

 

4 kommentarer

  1. HB

    Men så jävulskt!!! Det värsta jag sett…stackars er, hoppas ni snabbt får ett nytt ställe att flytta till. Dessutom sova i eländet. Lycka till

  2. Jennely Ottosson

    Svar till HB (2010-09-26 20:02)
    Ja det är inte trevligt direkt, vi har iofs lyckats tvätta bort det mesta men det syns att det är hur mkt som helst under tapeten. Om vi får något annat ställe att flytta till återstår att se, ska till hyresvärden imorn och klaga så det skriker om det! Tack så mkt, det kan behövas 🙂

  3. Jennely Ottosson

    Svar till isa (2010-12-07 13:49)
    Hej! Du det vet jag faktiskt inte då det var en saneringsfirma som var här och fixade det. Jag torkade bort det värsta själv först, och det var bara med vanligt rengöringsmedel och vatten. Men som sagt, sedan sanerades det ordentligt och de sprutade på något super rengöringsmedel som även tog bort alla mögelpartiklar i luften, så kan tyvärr inte hjälpa dig mer än så :/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.