Vilken lättnad.

Klockan 13 idag infann jag mig på Lerstenens kontor, fick prata med en trevlig kvinna där, visade bilden på min telefon osv. Klockan 14.30 var hon och en kille från en saneringsfirma här, de mätte hur fuktigt det var på väggen 88% fick det i utslag. Sedan rev de lös tapeten, då kom den enorma stanken av mögel! Under inte mindre än 5 lager tapet fanns boven i dramat. All tapet runt fläcken revs lös och sedan kom en annan tjej dit från saneringsfirman med lite starka grejjer. Ett medel sprayades på möglet som kokades bort från väggen, sedan sprayades det dit något rengöringsmedel som tar död på alla partiklar på väggen och i luften. Så nu är möglet dött.

Nu skall ytterväggen tätas och sedan ska väggen få torka i cirka 3 veckor.
Imorn kommer det hit en snickare som ska ta loss listerna för att saneringstjejen skall behandla även där under imorgon. Sedan ska vi vänta i som sagt minst 3 veckor tills väggen torkat upp. Då kommer de hit och gör en ny mätning, är väggen torr så skall den då renoveras. All tapet skall bort, sedan kommer de mest troligt att sätta dit våtrumsspackel för att förhindra ny uppkomst av mögel och sedan blir det målning av väggen + att vi får nytt golv där inne – äntligen!

Inatt får vi sova i vardagsrummet eftersom jag är så pass känslig för starka dofter och rengöringsmedlet luktar rätt stark citrus. Men om det luktar mindre imorn kan vi sova i sovrummet eftersom det inte skall finnas några mögelsporer kvar där inne då.
Det passar perfekt eftersom imorn klockan 13 åker vi och hämtar våran nya säng!

Men förstå vilken lättnad jag känner! Imorse mådde jag totalt skit när jag vaknade, tät överallt och mjuk i kroppen. Var så nära bristningsgränsen att det fanns inte, men fick ett sådant bra bemötande hos Lerstenen angående detta och en snabb åtgärd plus att vi kan bo kvar här medan det renoveras! Vi måste dock leva med att väggen ser ut som den gör på bilden ovan. Men det är så värt det bara att vi kan bo kvar under tiden!

Annars så på torsdag åker jag till Stockholm tills på fredag, vi ska på planeringsdag med jobbet till Yasuragi, hasseludden. Ett japansk spa hotell.
Imorse var jag inte alls peppad, var så stressad över allt med lägenheten så pratade med chefen och försökte få kunna stanna hemma men det gick inte, nu känns det faktiskt riktigt bra att åka iväg!

Nej nu ska jag se på lite tv, få min näsa att sluta blöda och bara ta det lugnt.

2 kommentarer

  1. HB

    Men usch å fyyyy för mögel!!! Men bra med snabbt ingripande från Lerstenen….håller tummarna att ni mår bättre snart.Tänk att ni sovit där med eländet bakom era huvuden….kanske en del av förklaringen är där att du inte mått så bra förstås?!

  2. Jennely Ottosson

    Svar till HB (2010-09-27 18:35)
    Ja det är inte det minsta trevligt :/ Men nu är möglet dött tack och lov, bra grejjer de har saneringsfirmor 🙂
    Jag hoppas också att man får börja må bättre snart för mycket beror nog på möglet då jag är allergisk emot det, känns inte så bra att veta att man haft de där äcklet 2 dm från huvudet i några månader :/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.