Nästan påkörd.

Dagen började…ehm..bra? Jag kom 10 minuter för sent till jobbet men hade meddelat jobbet att jag var på väg i snön.

Vägarna var oplogade och det blåste så man såg ingenting. När jag sedan skulle gå över ett övergångställ så stannar jag mitt i som för att jag ser att det kommer en bil i HÖG fart och var helt säker på att han kommer inte hinna stanna trots att jag befann mig mitt på övergånsstället, mycket riktigt, han stannade inte utan susade förbi 1 dm framför mina fötter, tack för det! Tur man har vett att stanna trots att ni bilburna har stopplikt för oss vid övergångsställen annars hade det nog gått riktigt illa för mig. Gör nog rätt ont att bli påkörd av en bil som susar i 50km/h.

När jag sedan skulle ta mig över bron blåste det så mycket att jag fick ingen luft periodvis så fick lov att stanna flera gånger. Tog mig iallafall till jobbet, i omklädningsrummet säger en kollega "Jennely, du bör nog titta dig i spegeln innan du går ut härifrån", jag var kolsvart ovanför och under ögonen, man ska inte ta på sig mascara då det är sånt här väder 🙂

Efter jobbet har jag varit på väg att halka flera gånger så har lyckats sträckt mig i ryggen och höger höft, har rätt ont just nu.

Gick över E4:a bron hem och där blev jag "jagad" av en plogbil, jag hatar verkligen traktorer och plogbilar på vintern sedan jag var liten, höll på att bli överkörd av en då när jag ramlat med cykeln, fick skynda mig att krypa ner i diket för att bli överplogad av snön.
Så när jag numera är ute och går och det kommer en traktor/plogbil får jag ångest och hög puls, även om den är flera meter bort. Men värst blir det när jag gå på en cykelväg och de kommer bakom en, jag vill helst springa men idag ställde jag mig emot räcket och han var snäll han som körde, saktade ner farten och körde förbi mig.
Förra vintern fick ju jag och en kompis lov att springa till en annan cykelväg då vi blev "jagade" för han sänkte minsann inte farten och verkade heller inte tänkt köra om oss. Blev även inplogat mot ett räcke förra vintern, så ja jag hatar plogbilar!

Nej nu ska jag slappa i soffan en stund. Har just fått i mig lite lunch efter promenaden hem och snöskottning av parkeringen våran som säkerligen snart är översnöad igen.

Sov ruttet inatt så är rätt trött, klockan 2 hade jag fortfarande inte somnat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.