Massor med tips.

Sedan jag var med i KA här i veckan har jag som sagt fått massor med kommentarer här på bloggen, men även mail och nu ikväll ett telefonsamtal. Får mängder med tips och råd vilket är kanon!

Tänkte dela med mig av de tips jag fått så ni andra som lider av samma problem kan få chans att prova på. Jag har inte hunnit testa något än, mer än allt jag provat på tidigare då vilket är rätt så mycket. Men några av tipsen jag fått är:

LCHF – lågkolhydratkost
Dr. Honung – H13
Sunwic – kostfibrer för magen
Probiotika – Probimax
Lotorpsmetoden
Nonijuice
– Dricka kaffe
– Minska/ta bort socker från kosten
– Bli gravid 🙂

Något som jag tänkt prova på är faktiskt LCHF, men tänkte inte börja med det förrän efter jul och nyår. Sedan får jag se angående probiotika, har testat de tidigare men det gav ingen direkt effekt, men man kan ju faktiskt ge det en chans till, funderar även på denna Nonijuice som jag fick ett telefonsamtal om ikväll. Men mycket handlar för min del faktiskt om pengar, då man är sjukskriven lever man inte direkt flott och ska man då dessutom köpa massa kosttillskott etc så måste man ju skära det på någonting annat, typ mat.

Så nu fram till nyår tänker jag fortsätta som jag gjort hitentills, äta som vanligt och hoppas på det bästa = inga smärtor i magen. Men efter nyår ska jag verkligen försöka göra något åt detta, med hjälp av några av alla tips jag fått!

Nu blir det att slappa i soffan, sedan duscha och sova så man orkar med jobbet imorgon.

 

8 kommentarer

  1. Johnny Eriksson

    Kostar inget:
    Testa med att utesluta mjölk i ditt matintag. För att man skall få respons måste man utesluta allt vad mjölkprodukter heter i allt, och jag mer i ALLT man stoppar i sig. Får tex. inte finnas med i bröd eller något annat Du stoppar i munnen. För mjölken finns det ersättare i butiken. Tex. havremjölk berikad med kalcium. Testa 14 dagar eller längre. Något annat som kan vara värt att prova är att utesluta animaliskt fett från landlevande djur. [email protected]

  2. Lotta

    Hej!!
    Har läst om dig i både KA och din blogg, känner en lättnad då det finns fler som jag. Har kännt mig ganska missförståd och inte fått speciellt mycket information av någon läkare om IBS. Håller på med en utredning nu igen då dom forfranade är lite osäkra på mig men när jag läser det du skriver känner jag att det är mycket som stämmer på mig… Hoppas att vi någon gång kan få uppleva en fis fri vecka…..
    Ha det bra Lotta

  3. Jennely Ottosson

    Svar till Lotta (2010-11-28 21:18)
    Hej! Ja man kan lätt bli ganska missförstådd när det gäller IBS, jag vet! Hoppas de kommer fram till något vettigt med din utredning. Och som du skriver, vi får hoppas på en besvärsfri vecka snart, det vore riktigt underbart!

  4. Jennely Ottosson

    Svar till Johnny Eriksson (2010-11-28 20:41)
    Jo jag har faktiskt funderat på de där också, att antingen testa utesluta mjölk helt eller mjöl. Men det går som trögt då det är rätt drygt att utesluta något av det, även om det finns bra ersättning för det.

  5. Stefan Lööf

    Hej Jenny. Läs http://www.watercure.com och följ råden där. Filtrera gärna vanligt driksvatten med ett bra filter. Jag kommer inom kort att publicera info på min hemsida om vad ’mitt filter’ kan göra. Unikt är att filtret är mer än ett filter och skapar de 4 kvaliteter (av 6) som WHO 2006 fann fanns i människors vatten som levde till de var 100 år! Viktigast är att ett naturligt och FÄRSKT källvatten penetrerar cellväggarna ca 6 ggr mer än vanligt flask- eller kranvatten. Därmed ges kroppen möjlighet föra ut slaggprodukter och återskapa full hälsa. Drick varmt eller rumstempererat vatten 2-4 l/dag.

  6. Christina Borserud

    Hej

    Jag har provat Nonijucie i uppiggane syfte och visst var det bra , men det är ju det med priset ,det räckor ju bara en månad . Annars är jag glad åt alla tips även jag kan få har inte hunnit prova så mkt än, förutom kallpressad linfröolja äter även inolaxol gånger 3 min Ibs är med förstoppning och det är sååå jobbigt.
    Mvh Christina

  7. Jennely Ottosson

    Svar till Christina Borserud (2010-12-03 12:59)
    Hej. Ja det kostar väldigt mycket och sedan räcker det nog inte så länge, är väldigt tveksam till ifall jag ens kommer orka testa den där juicen. Ska börja med något annat som är billigare och som verkar vettigt.
    Nä det är inte roligt alls att ha dessa problem :/

  8. catharina

    Hej jennely , det var inte igår 🙂 , men iaf när jag läste detta så ja jag har oxå ibs och har haft detta väldigt länge och läkarna har gett mig massor med mediciner osv , inget har hjälp, dock uteslöt jag allt vad mjölk hette och det fungerar kanon , och ja LCHF kost i viss mån är riktigt bra , men att bli gravid gör inte saken bättre kan jag lova , snarare sämre hehe 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.