Underbara jullåtar.

Då jag gick i mellan/högstadiet så var jag med i kören i flera år, bästa tiden på året var helt klart Lucia. Man klev upp tidigt, runt klockan 6 skulle man vara på plats för att sedan lussa för alla boenden i samhället och sedan flera konserter i kyrkan för alla elever och på kvällen var det dags för den stora konserten för alla föräldrar och allmänheten, så peppad som man var, vilken stämning. Jag har så underbara minnen från denna tid tillsammans med alla i kören och våran underbara körledare Lena.

Sedan fanns det två guldkorn som vi alltid sjöng varje år. Har sökt och sökt och sökt i flera år efter dessa låtar.
Den första skickade Lotta till mig idag (synd bara att den inte verkar finnas på annat sätt än från en luciakonsert) och den andra hittade jag av en slump via spotify, vi sjöng den på svenska "en stjärna sken". När jag hör dessa sånger får jag verkligen julstämning! Lyssna och njut!

 

Nu ska jag förövrigt lägga mig i soffan och sova en timme, minst. Halv ett inatt gav jag upp mitt försök till att sova, hade då legat i sängen i 3 timmar utan att bli speciellt trött. Satte mig vid datorn en stund och sedan la jag mig i sängen och kikade på tv, 02.30 kikade jag på klockan sista gången, slocknade förmodligen efter det för att sedan vakna igen strax efter 3 av att traktorn kom för att skotta parkeringen. Vi har det väldigt lyhört här där vi bor, fiser en person utanför fönstret så hör vi det typ in trots att fönstret är stängt. Så därmed var jag återigen vaken cirka en timme för att sedan vakna av att klockan tjuter på högsta volym vid halv sju.

Är inte riktigt pippeglin idag, men jobbet gick bra tills man satt sig ner några minuter.
Men nu blir det vila så jag orkar fara och hälsa på sambons mamma i eftermiddag, vi ska byta julklappar eftersom de åker bort imorn.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.