Ge Umeås studenter en framtid

Ungdomsarbetslösheten har fått stort utrymme i valrörelsen – vilket är bra, att komma in på arbetsmarknaden är otroligt viktigt och lämnas man utanför så tar det lång tid att komma tillrätta med.
 
Arbetslösheten ökar snabbare i Sverige än i andra länder och snart passeras EU-snittet för den totala arbetslösheten. Ungdomsarbetslösheten ökade dessutom mer än dubbelt så snabbt om vi jämför med EU-snittet under årets första kvartal.
 
Istället för alliansregeringens passivitet så behövs en rödgrön regering som agerar och skapar framtidstro. Våra förslag är skarpa och kommer att ge resultat.
 
Förra veckan började terminen på Umeå universitet och jag var där i början av veckan tillsammans med Nanny Ålander och Frida Johansson från Gröna studenter. Bland studenterna är det politiska intresset stort och frågorna om framtiden många. Under den senaste mandatperioden har antalet studieplatser minskat- inte bara inom högskolan, utan också på komvux. Idag har jag besökt universitetet igen och det svar jag kan ge är att en röst på det rödgröna regeringsalternativet kommer inte låta en hel ungdomsgeneration hamna utanför.
 

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.