Småföretagarpolitik för Västerbotten

I valrörelsen träffar Miljöpartiet framtidens småföretag, som skapar nya jobb genom miljötekniksatsningar. Förra veckan träffade jag Hybricon som konverterar bilar till laddhybrider och på torsdag träffar jag Energytower som bygger vertikala vindkraftverk. Vi kallar detta för vår jobb- och klimatspanarturné, läs gärna mer om andra besök våra politiker gör.
 
Under den borgerliga regeringen har världen drabbats av en ekonmisk kris, men att vi inte nått längre kan inte bara skyllas på krisen, utan regeringen har varit passiv. Vi kan inte missa chansen att både skapa nya jobb och genomföra en grön omställning av samhället. Sverige behöver en regering som i miljökrisen ser morgondagens lösningar. Som kombinerar skapandet av nya jobb med att föra en ansvarsfull klimatpolitik. Det krävs stora satsningar i miljövänlig teknik, infrastruktur, kollektivtrafik och nya miljövänliga produkter och tjänster. Över hundratusen nya jobb kan skapas genom att ge bästa möjliga villkor och incitament för vindkraft, solkraft, utökad kollektivtrafik, fler och bättre järnvägar, biobränslen och energieffektivisering.  
 
Sverige behöver en företagarpolitik som förstår de små företagens villkor och som förenklar istället för försvårar genom nya regler. Vi sänker arbetsgivaravgiften för småföretagen med 10%, vilket kommer att ge många nya jobb. Därför ska du välja mig och rösta på det rödgröna regeringsalternativet den 19 september.
 

Etiketter: , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.