7 dagar till den riktiga opinionsmätningen

Idag inleds sista valrörelseveckan och jag är i Stockholm för att delta i Expressens valstuga. Mediebevakningen denna valrörelse har handlat mycket om opinionsmätningar. Det har sett positivt ut för Alliansen länge nu, men det är på söndag det gäller och allt kan hända.
 
I valstugan idag kommer jag prata om det som är viktigast för mig. Vi måste förändra vården och omsorgen så att den har en helhetssyn och är hälsofrämjande. Den felaktiga och onödiga läkemedelsförskrivningen och felmedicineringen måste minska. Jag vill att vi mäter hälsoeffekten och resultaten av vårdens insatser och behandlingar, genom att fråga patienten. Denna systemförändring innebär att vi lyssnar till patientens erfarenheter och äntligen sätter patienten i centrum.
 
Jag kommer också prata om maten. Den är viktig inom vården, men också inom skolan. Det offentliga måste gå före och vara drivande i att vi äter ekologisk och närproducerat mat i allt större utsträckning. Maten blir godare om vi kan erbjuda fler tillagningskök och att till exempel skolor och äldreboenden har möjlighet att ha egna kockar.
 
Slutligen kommer jag prata om ungdomar, vilket har varit en stor fråga i den här valrörelsen. Vi får inte missa den här generationen ungdomar. Genom fler utbildningsplatser, praktikjobb, lärlingsjobb och att det blir billigare för företagen att anställa arbetslösa unga skapas många nya ungdomsjobb. Det behövs också fler och billigare bostäder samt att det blir enklare för unga vuxna som vill starta eget företag. Jag vill göra det enklare för unga att komma in på arbetsmarknaden.
 
Jag ser fram emot många frågor från publiken så är du i Stockholm, kom förbi Sergels torg kl. 12:30.

Vi ses där!