Reinfeldts välfärd, ingen trygghet

Sverige är känt världen över för våra trygghetssystem. Vi är ett framgångsland – här finns förskola med maxtaxa, en unik föräldraförsäkring, ett studielånssystem och gratis universitetsutbildningar som möjliggör för alla som vill att studera vidare. Och vi har personlig assistans – något som har revolutionerat vardagen för många funktonsnedsatta och deras familjer. Med fyra år till av Alliansens politik kommer vi inte kunna ta vår välfärd förgiven. De bygger ett otryggt Sverige.

Igår visade Rapport ett reportage om Arne som förlorade sin personliga assistans och med det sin frihet och trygghet när det vid en prövning konstaterades att han hjälpligt kunde äta själv.
Det är bedrövligt att se hur Alliansens cyniska politik slår mot Arne och andra personer som har så stora behov av att våra trygghetssystem är just det – trygga.

Man ska inte behöva slåss och kämpa för det som ska vara en rättighet. Det är bra att man nu ser över riktlinjerna för personlig assistans – ännu bättre blir det om vi byter regering.
Rösta på Miljöpartiet och välj mig om du vill fortsätta ha en riksdagsledamot från Västerbotten som prioriterar de sociala frågorna – som rätten till personlig assistans!

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.