Pensionärerna har fått nog

I Aftonbladet den 10 september skriver Curt Persson, ordförande, Pensionärernas riksorganisation (PRO) och Karl Erik Olsson, ordförande, Sveriges pensionärsförbund (SPF) att tragedin med Gulli Johansson, där hon blev felmedicinerad och förlorade elva år av sitt liv, hade kunnat undvikas.
 
De har rätt. Vi måste skydda varandra och våra äldre från felaktig och onödig läkemedelsförskrivning. Det är oförsvarbart och ingen vet hur många som drabbas varje år. Vi rödgröna föreslår att vi lagstiftar för att undvika att detta händer igen.

När Gullis situation uppdagades la jag en motion i riksdagen om Lex Gulli – en lag som gör vårdpersonal och anhöriga skyldiga att anmäla om man misstänker läkemedelsvanvård. Motionen röstades ned av alliansen men den ingår nu i de förslag om äldrepolitik som vi rödgröna lagt fram. Övermedicinering är ett allvarligt problem. Det kan vara du eller dina anhöriga som drabbas och det finns en väldigt enkel lösning för att skydda oss alla.

Etiketter: , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Jens Eklöf

    Vad som skall göras vad det beträffar kontrollen av Medicinering till gamla ja oavsett ålder förstås.
    Är att man ja 1 gång kanske 2 gånger.
    Ha genomgång med vårdbiträde,Sjuksköterska ,Husläkaren och en farmaceut.
    För att gå igenom hur mycket Medicin man har.
    Och om man äter rätt medicin.Och självklart skall man ju också då ha koll på förändringar i hälsan hos patienten vad det beträffar vikt hälsa m.m
    Så detta måste det bli lag på.

  2. Thomas Nihlen

    Svar till Jens Eklöf (2010-09-15 22:32)
    Hej Jens!
    Ja, därför finns det med i de rödgröna överenskommelserna,vilket jag är mycket glad för. Hoppas du röstar på mig och Miljöpartiet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.