40-årskris?

Hej!

Detta är Christer Nordenström som skriver och det är väl dags att kliva fram från ”bakom gardinen”.

Efter 15 år inom skolans värld och äldreomsorgen ”drog jag mig tillbaka” och har ägnat mig åt distansstudier. Har varit behagligt och det finns ett slags ordstäv från någon kultur som går i stil med vill du leva lyckligt skall du leva tillbakadraget. Men det optimala är väl att ha någon slags balans livet igenom om man når det strävansmålet. Men jag tror samtidigt på ett slags växelbruk, saker får ha sin tid och detta med att lägga i träda och därefter tas i bruk.

Jag känner dessutom för att dra en lans för Sorsele Kommun och vår del av världen för övrigt och kanske kan dra något strå till den stacken. För jag har en hel del idéer och vi får se vad det blir av dem, men provar man inte så kan man vara säker på att det ingenting blir.

Bloggen kommer främst att kretsa kring Sorseles (med omnejds) natur och kultur. Inlägg kring träning, studier, it ser jag också framför mig.

Nå vi får se om detta är ett snabbt övergående tillstånd eller om det blir ett inlägg eller två.

/mvh

Christer N.

6 kommentarer

  1. Christer Nordenström

    Svar till Adam Larsson (2012-06-25 10:11)
    Tack ska du ha gamle Sandbackaskolekollega!

    Får gratulera dig och Malin till den fjällnära föryngringen förresten. Du ha hunne ikapp och förbi mig. Jag är ju fortfarande på ruta 1.

    Men som sagt jag har en hel del idéer och jag och du kanske kan göra en insats på webbsidan för ”lokaln” jag vet ju att du har lite it och så i bagaget.

    Kan väl avslöja det när man liks öppnat Pandoras ask att jag har spånat på det för 100 år sedan finns här:

    http://www.laplandyard.se/healthArena/FitnessMother.html

    Men vi ska int dra iväg och lova en massa saker och nu bör du väl ha lite lugn och ro.

  2. Christer Nordenström

    Svar till Kinna (2012-06-24 21:13)
    Tack ska du ha Kinna!

    Du vet jag valde medvetet titeln Södra Lappland dels för att min identitet ligger i just landskapet Lappland (och visst kan man sin historia är det Sapmi i grund och botten och före det Laurasien och före det jättekontinenten Pangea och före det för i runda slängar 500 miljoner år sedan när vi låg söder om ekvatorn medelålders Fennoskandia och före det BigBang och före det..?)

    Men i alla fall man är född i ”Lappstockholm” och så vidare, men också för jag har som en vision där vi ”drar åt samma håll” och ser oss som ett vi; Sorsele, Ammarnäs, Blattni(c)ksele, Gargnäs etc

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.