Dalstugan – Toppstugan 27 oktober 2012.

Man hade väl tänkt lugna ner sig med bloggeriet men tydligen vad jag har förstått så finns det någon som tycker att det är kul med lite bilder och så. Och jag har ett syfte att framhålla vår kommun, men finns en viss aspekt att ha tid med detta också. Men i alla fall så tog jag en liten tur från Dalstugan till Toppstugan i lördags. Det var en fin helg minst sagt sent i oktober. Nalovardo för övrigt bjuder på goda träningsmöjligheter i olika former, vintertid som sommartid.

 

Starten går. Ni som kör löpträning; denna sträcka är guld för att få den där starten på mjukt underlag eftersom det rinn vatten längs fjällsia här tidigt på vårsommarn. Så har ni besvär med asfalten så starta här ett par vändor. Ger lite höjdskillnad i benen dessutom. Och det finns mer guldkorn med denna tur ur ett löpträningsperspektiv. Så häng med vidare! För ni har väl börjat planera sommarträningen 13 😉

 

Planning is everything.

 

 

Blåhimmel idag uppefter backen.

 

 

Första snön ger som en dimension extra åt bland annat jakten. Man får helt plötsligt ett par spännande ”böcker”  att läsa. För va e re som ha travle inne de hera?

 

 

Jo apropå löpträningen där. När man är nästan uppe så kommer det en bit asfalt här under snön. Det är perfekt att börja köra små sträckor för den som nu vill nöta lite asfalt resten av sommaren. Så detta är en guldsträcka för just det syftet – löpträning – av flera skäl.  (Om racingklubben har några synpunkter på allt för många löptränanden så kom gärna med dem, men en löpar nöt å tramp ju inte ner så mycket.)

 

 

En del är tidig. Know the feeling. För nog ryck det för mig också i högertummen ibland. Som numera i huvudsak Tegsnässkidåkar är man evigt tacksam för den som ändå kör lite skoter. Stort tack till er som kör upp favoritn min över Stensundsberget!

 

 

För den som vill vidare upp på toppen från vändplan ska veta att man passera ett blötare parti när man gå över till backen. Men det går alltid att hitta en väg fram. För ser lite olika ut beroende på vilken tid och hur mycket regn det kommit etc. Ett tips är att följa skogskanten upp och sedan snedda över mot backen när de börj å lut.

 

Man har arbetspuls i alla fall vid 15 och bästa (eller värsta? red. anm.) partiet kvar. Men har man inte dagen är det bara att stann å och titta på vad man åstadkommit so far.

 

 

 

 

Kung Bore med sitt vita skägg gjorde ett intåg här i oktober. Men vi får se, ibland får han allt backa.

 

 

Nalovardotjärn vit och grann.

 

 

Blåste lite småkallt på toppen denna lördag. Söndagen var ännu finare och lugnare. Men det är bara att dra på lite kläder. Förhållandevis mycket vatten i älven, sjöfågeln drar snabbt vidare.

 

 

Vad är det som har fure över Nalberge? Två Yetis?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Farsan mötte upp vid Toppstugan. Va tror ni han spana på? Jo en lavskrika som också mötte upp när jag kom fram.

 

 

Hur är statusen med Toppstugan? Är den till salu? Är i behov av lite fix i alla fall. Väggen mot sydost blir det väl, där tryck man snart igenom med handen.

 

 

 

 

 

Det var snudd på vårdagsfeeling inne solväggen på Toppstugan. Och som sagt söndagen ännu bättre.

 

 

Vår stjärna Solen kastar långa skuggor över Nalovardotjärn. Eftermiddag slutet oktober. Tjärnen är som ett oskrivet blad.

 

 

Talltita.Talltitan och lavskrikan är trevliga kamrater som skogsvandraren kan få på med sig på färden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 kommentarer

  1. Adam

    Nalovardo är en pärla, speciellt på vintern!
    Som bonus för oss i föreningen ”Plassare i förskingringen” får man en vy över hemkommunen från toppen…

    Tack för återupptagandet, såväl text som bild uppskattas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.