Hur hinner man titta på 170 kanaler?

Igår så beställde vi digital kabel-tv och internet. Jag blev lite förvånad över att de skulle kunna leverera 15 Mbit till oss.  Just nu så använder jag hotellets Internet som ligger snett över gatan. Det fungerar perfekt men inte i hela lägenheten.

Jag har skaffat en Skype-konto så att jag kan ringa fasta nummer i Sverige väldigt billigt, det kostar mig bara 100 kr per kvartal och jag får 10 000 minuter i månaden tror jag. Det kan vara skönt att få prata i telefon utan att behöva stressa för att det kostar.

När jag ringde och beställde tv och Internet så frågade jag om det fanns några fotbollskanaler (soccer channels), kvinnan i luren började svamla om diverse sportkanaler och MLS. Jag frågade om FOX Soccer Channel ingick i baspaketet men det kunde hon inte riktigt svara på. Det tog en lång stund innan hon äntligen hittade att det skulle ingå (YES! Premier League säsongen är räddad). Sedan frågade jag om Setanta Sport fanns, men det hade hon heller inte hört talas om och vi gav upp där…

Men med tanke på att basutbudet innehåller ca 170 kanaler så är det nog inte lätt att hålla reda på allt, speciellt inte när det handlar om en sport som inte är så populär här borta.

Boxen som man får är en DVR, hur skulle man annars kunna hålla reda på och kunna utnyttja alla kanaler? Det känns rätt så smidigt. Vi får se hur det fungerar, man kanske kan spela in alla tv-serier som man följer nu…

Varken jag eller frugan tittar speciellt mycket på tv, vi får se om det blir ändring på det. Fotboll på lördag och söndag morgnar framöver lär det bli i alla fall.

The cable guy kommer på lördag…

 

 

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.