Robert Östberg, Umeå studentkår

Vill regeringen införa studieavgifter?

I vår kommer avgifter införas för internationella studenter vid landets universitet och högskolor. Nät detta har införts i andra europeiska länder har det inte dröjt länge innan även utbildningen börjat kosta för det egna landets medborgare. Det ska inte hända här om man frågar svenska politiker, men olyckan verkar ändå inte komma ensam.

I Långtidsutredningen (http://www.regeringen.se/sb/d/7936/a/63386), en utredning genomförd av tjänstemän på finansdepartementet, föreslås inte helt oväntat att det även för svenska studenter ska införas avgifter för att studera.

Detta är fullständigt oacceptabelt! Sverige kommer att riskera att hamna efter som kunskapsnation om det är plånboken och inte kompetensen som avgör vem som får läsa till lärare, tandläkare eller jurist.

Därför blir min fråga till allianspolitiker enkel: Kan ni lova att ni inte inför avgifter även för svenska studenter?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.