Den bistra sanningen!

Jag säger det ingen annan gör.

Jämställdhet, vad vågar man säga? 

God helg på er alla!

I helgen besökte jag Olearys i Umeå city, jag och en nära vän åt lite mat och drack lite öl. Vi pratade om allt och inget när vi väl halkade in på den eviga diskussionen om jämställdhet mellan män och kvinnor, och det börjar faktiskt bli ganska uttjatat.

Det jag då tänker på är jidder hit o dit att kvinnor ska få bada topless på badhuset i Umeå och män ska vara hemma med barnen medans kvinnan ska arbeta.
Kan vi inte bara sätta rejäl kraft på att kvinnor och män ska anses lika inför samhället?

Tex damfotbollen har så låga tittarsiffror att dom knappt kan ha en lön via fotbollen. Men om ALLA kvinnor går på deras matcher och fyller läktarna samt köper souvenirer så kommer damerna kunna leva på fotbollen, men skulle ni kvinnor göra det för era systrar? Mest troligt inte.

Sedan finns det kvinnor som vill vara hemma med sina barn frivilligt, men alla tror att detta är samhällets fel, att kvinnor ofta är förtryckta.

Ja! Det finns ett förtryck i Sverige för kvinnor, det är sexuella skämt, lägre lön för samma arbete och en kvinna ska förfan inte kunna amma sitt barn längre utan att både kvinnor och män ska tycka att det är opassande… helt förjävligt rent ut sagt.
Kvinnan i mitt liv har jag lärt mig en hel del av, tex att jag ska inte bidra till detta förtryck.. Jag har förfan en dotter som inte ska behöva växa upp i ett förtryck, eller ska behöva känna sig mindre värd.

Men jag kämpar hellre för dom viktiga bitarna än att kvinnor ska bada topless på badhusen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.