Tankar och funderingar

Valrörelsen är över, nu börjar avtalsrörelsen

Även om valet är över sen 5 månader och hotet om extraval för tillfället är undanröjt så vilar mörka moln vid horisonten. I höst börjar nästa kamp för dom inom arbetarrörelsen som kämpar fackligt, då börjar avtalsrörelsen. Även om avtal går ut hela tiden går många ut under 2016 vilket gör att det blir en särskilt stor avtalsrörelse i höst och fram till hösten 2016. Hos flygbolagen har dock avtalsrörelsen börjat tidigt.

Igår meddelade SAS att deras strejkande danska personal antingen får sluta strejka och komma tillbaka till jobbet eller se sig om efter något annat att göra. Samtidigt hotade Norwegian att dom skulle begära ett av sina bolag med 700 personer anställda i, i konkurs om inte en strejk stoppas.

Att Norwegian med sitt rejält solkiga förflutna hotar sina anställda med konkurs om dom inte får som dom vill är i mina ögon inte särskilt förvånande. Vinsten är viktigare än ens anställdas villkor och arbetsmiljö. Men att SAS som är ett statligt bolag går in på samma antifackliga linje är för mig rejält förvånande.

Någon måste betala för det låga priset på våra flygbiljetter, idag är det dom anställda hos flygbolagen som får göra det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.