Blogg.vk.se/sandrasperspektiv

Våldtäkt

Fy fan vad irriterad man blir när man läser en sådan sak som att en minister i Norge har uttalat sig om att våldtäkt inte varar våldtäkts,annens fel utan även kvinnans. Hur illa är det då en så högt uppsatt person anklagar offret för att egga upp någons brottsbenägenhet? Samma sak som i fallet söderöver där flickan som blir utsatt för en gruppvåldtäkt till slut får höra att brottet inte hade hänt om hon hade gått hem tidigare och sen frias dem. Hur sjukt är det att det är så år 2013?? Jag har hela tiden fått lära mig att jag som kvinna alltid ska kunna säga nej och att andra ska respektera det oavsett situation. Men är det inte så i praktiken är det ju inte ens lönt. Vad ska jag säga till min dotter när hon blir äldre, ska jag säga att om hon klär sig för lättklätt, dricker ett glas vin för mycket eller kanske bara vandrar ensam hem ska vänta sig att ifall hon blir våldtagen så är det hennes fel. Det är iallafall det som samhället signalerar då de bedömer sådana fall.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.