Alvas har jätte mycke mardrömmar i natt

Ja här sitter man, alldeles trött & sliten. Men våran lilla dotter vill inte sova, hon har drömt en massa mardrömmar i natt. Så nu sitter hon i babysittern å leker. Ja man få se när hon somnar. Ja va ha hänt på torsdag. Jag klev upp med Alva gav henne lite välling sen gick vi ut en stund. Lill gumman somnade vagnen så hon fick ligga kvar i den en stund, efter de fick hon lite banan & majskrokar å så en dusch efter de. Sen så vilade hon med pappa i sängen lite granna. Till lunch fick hon mild fruktgröt. Efter de for vi till robban, skulle skriva in mig på arbetsförmedlingen. Men dom hade stängt på grund av utbildning, så drygt. Ska fara dit på tisdag å sen raka vägen till skellefte & hälsa på gammelfarmor. Jo jag hittade ett recept på nätet på kyckling & potatis till Alva å gu va hon gillade det. Ska göra de fler gånger, måste köpa lite små plast burkar så jag kan göra lite storkok med barnmat till henne. Så är de bra å att ta fram. Näe nu ska jag se på lite TV anytime & slagga på soffan.

 

Kyckling – grönsakspuré

2-3 msk kyckling (jag rev en frusen filé på ett rivjärn tills jag hade 2 msk)
3 potatisar i små bitar
2 morötter i små bitar
1-2 cm purjolök i tunna skivor
2 tsk tomatpuré
2 tsk creme fraiche
2 tsk osaltat smör (alternativt olja)
basilika

Koka kyckling, potatis, morötter, purjolök och tomatpuré i vatten tills alla grönsakerna blivit mjuka. Mixa och rör i creme fraichen, smöret och basilika. Späd med vatten vid behov! (blir drygt 2,75d Recept som då alltså lämpar sig för drygt 5/6-månaders barn och uppåtl – motsvarande 3 små barnmatsburkar)


 

<3 Saknar sina kusiner (Tindra & Simon) <3

2 kommentarer

  1. Martina

    Hejsan vilken söt blogg du har! 😀

    Tänkte bara säga att det går utmärkt att frysa in vanliga barnmatsburkar i frysen med egen (eller den maten som är i) Jag gjorde det för ett par dar sen men har ännu inte tinat upp från dem vet i alla fall att man inte ska tina dem i mikron för då kan burken spricka. frys bara inte med lock eftersom de kan frysa fast ^^

    Men allt det jag skrev nu kanske du redan visste? 🙂
    /Martina

  2. Sara Norberg

    Svar till Martina (2010-07-14 23:07)
    Jo jag har testat, jag fryser in med locket på å tar fram den på morgonen å her den i kylen. då brukar den ha tinat ganska mycke när man ska använda den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.