Småbarnstiden

En sak ha jag funderat på, man tänker sig att efter man fått sitt barn så ska man vara mammaledig. Att få vara hemma med sitt barn & sköta det. Men nu verkar de vara så att mammorna vill ut & jobba på en gång, medans pappan ska vara hemma med barnet. Det är ju bra med att pappan är hemma, men jag skulle då inte vilja jobba i stället för att vara med mitt barn. Första tiden går så fort & sen jobba bort hela tiden känns så fel för mig. Nog skulle man kunna jobba extra då barnet är äldre, men då ska man fixa så man inte tar ut några mammapengar den dagen, annars kan det bli dyrt. Men det är väll så nu, efter man fått sitt barn så ska man stressa ut till arbetsmarknaden. Man ska inte vara hemma med barnen & njuta av småbarnstiden. Ska de vara som det är i USA, lämna ungen på fördkolan då den bara är några månader gammal. Varför är vissa mammor så stressade för? Njt så länge ditt barn är litet, för du kommer annars att ångra dig. Man man ej backa tillbaka tiden då dom va små igen.

Men de som jag stör mig mest på är dom som måste ut varje helg, men varför skaffar man ett barn då? Är man mogen för att ha barn då det är viktigare att fara iväg & festa med sina polare, än att vara hemma med sitt barn? Nog kan man skaffa barnvakt för att gå ut nån gång, eller om man vill hitta på nått med sin sambo. Men varje helg är lite för mycke, då kanske man inte var mogen än. Man kan inte leva samma liv som man levde förut. Vet många gånger man skulle vilja fara hem till nån vän för att se på film, men vart hemma för lillan ska sova för kvällen. Så att man fått stanna hemma för gumman vart lite för kraslig i stället för att möta upp en vän på stan, för kolla på kläder man man göra nån annan dag.

Näe, ni får ah en bra dag

3 kommentarer

  1. Maggan

    Då jag jobbar så jobbar jag två-tre timmar och vid den tiden jag jobbar så sover han oftast så jag missar ingenting. Och han äter ersättning så jag låter gärna killen få vara med sin son själv så dom kan få någon kontakt. Och det är ganska skönt att få vara själv och kunna slappna av. Jag vill inte heller att han ska bli så mammasjuk och kunna lära sig vara med annat folk än mig så han inte blir så grinig. Alla har olika sätt att sköta sitt barn, man känner sin barn bäst. eller hur? 🙂

  2. Maggan

    Ja, det kan vara så också. 🙂
    Han går skola nu och ska ta CE-kortet så han möjligtvis får lättare jobb. Och han har sagt att han vill vara pappaledigt då Ricky är lite ädre, alltså att dom kan leka och hitta på en massa saker så han kommer att vänta tills dess. 🙂

  3. Maggan

    Ne, jag tycker det är skönt att få jobba en timme eller två. Vars ska du praktisera?
    Ja, det tycker jag är väldigt dåligt. Då är man självklart inte redo för att bli mamma. Men en kväll med brudarna tycker jag självklart att man förtjänar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.