Fredag

Ja nu är det helg, har typ fått jobba 5 timmar i veckan. Sen resten av tiden tatt hand om en sjuk liten tjej. Tycker så synd om henne, men hon mår bättre i dag. Hon verkar sova som hon ska nu på lunchen å det är ett bra tecken & så äter hon som hon ska , i alla fall sin välling går ner. Så har hon fått ner lite fruktpure å hårdbröd. Jo så kom Hanieh förbi med en sak som ska va bra om dom har ont i magen. Så stanna hon en stund på en kopp kaffe, det var trevligt att omgås med nån lite i dag. Men sen blir det nog att ta det lungt. Ska göra lite godis i dag, väntar bara på att gubben min ska komma med det jag behöver.

 

Fudge:

Ingredienser:

ca 50 st

5 dl mjölk, 3 %
8 dl strösocker
1,5 dl kakao 
0,5 tsk salt
50 g rumsvarmt smör
1 msk vaniljsocker 

Gör så här:

Blanda mjölk, socker, kakao och salt i en tjockbottnad kastrull.

Rör så att det blir väl blandat. Koka upp och låt koka kraftigt ca 25 min. Dra då och då med en trägaffel mot kant och botten.

Prova om fudgen är färdig genom att mäta temperaturen på smeten eller häll några droppar smet i kallt vatten.
Fudgen är klar när temperaturen är 125° eller dropparna kan formas till en kula.

Ta kastrullen från värmen. Tillsätt smör och vaniljsocker. Rör kraftigt tills smeten svalnat och tjocknat något.

Häll upp den i en form täckt med bakplåtspapper. Jag använde en gratängform ca 25 x 15 cm och det var ganska lagom.

Låt stelna. Skär i bitar och förvara i kylskåp.

Ät inte upp alla på en gång!

Vill ha så jag kan göra den redan nu, är så godis sugen. Men den som väntar på nått gott väntar aldrig…….. Så hoppas jag på sol i helgen så man kan gå ut med lillan lite, funderar om man ska ta en gå runt ön om det blir bra väder å att de inte blåser. Jo på söndag kommer kanske Alva mormor & morfar förbi, det ska bli kul för det var ett tag sen Alva träffa dom. Jag måste bli bättre på att hälsa på dom, men det har vart så jäkla kallt att gå till stan. Men de ska vända så då ska jag häsla på oftare. Så kommer Emma snart hem, ska kanske fråga henne om man kan gå tillsammans till umedalen nån dag då de är fint väder ute. Näe nu ska jag passa på att vila lite innan gumman vaknar.

Ha en bra dag

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.